GULL PÅ HJERNEN: Steffen Larsen har ikke tenkt på stort annet enn karate-VM de siste månedene. Foto: Per Opsahl

Larsen slått ut av karate-VM

(VG Nett) Steffen Larsen dro til karate-VM i Paris for å hente hjem gullet, men det ble tap i første kamp.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Mot russiske Arthur Nadershin fikk Larsen det tøft i 75-kilosklassen. Han skulle egentlig gått en kamp tidligere på dagen, men vant på «walk over».

Nordmannen lå under 2-4 da kampen nærmet seg slutten, og etter å ha dyttet til russeren ble han diskvalifisert.

- Steffen hadde en god start, og fulgte planen 150 prosent. Da slakket han av ti prosent, og russeren ledet plutselig. Steffen liker ikke å jage. Da det gjensto fem sekunder, skubbet han russeren, og ble disket, men det hadde ingen betydning, sier landslagssjef Morten Alstadsæther til Rogalands Avis.

- Jeg ledet første halvdel av kampen, men Nadershin overtok initiativet og ledelsen. Jeg klarte ikke å utligne og tapte derfor kampen når tiden var ute, sier Larsen til VG Nett.

VGTV: Synger nasjonalsangen hver morgen

Larsen var svært offensiv i forkant av mesterskapet, og da VG Nett besøkte ham på Olympiatoppen var 29-åringen klokkeklar på at VM-gull var et realistisk mål.

- Jeg er skuffet og lei over ikke å gå videre, men marginene er så små og nivået er så høyt i VM. Jeg er best i Norden, men motstanderen min er best i hele Russland, sier Larsen.

- Jeg er høyst aktuell til neste EM i mai 2013 og er motivert. Nå legger jeg vekk skuffelsen og støtter mine lagkamerater videre i sine kamper, legger han til og kommer med følgende filosofiske betraktning etter skuffelsen:

- Vil noen unngå kritikk, så gjør intet, håp ikke og vær ingen...

Håkon Fjeldstad, Bettina Aldtadsæther og Maria Bruzell Roll er fortsatt med i mesterskapet.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder