RASENDE: Vegard Høidalen er ikke nådig mot Antidoping Norge etter å ha blitt utestengt på grunn av brudd på dopingbestemmelsene. Her er han sammen emd advokat Cecilie Haavik. Foto: Tore Kristiansen

RASENDE: Vegard Høidalen er ikke nådig mot Antidoping Norge etter å ha blitt utestengt på grunn av brudd på dopingbestemmelsene. Her er han sammen emd advokat Cecilie Haavik. Foto: Tore Kristiansen

Vegard Høidalen dømt for brudd på meldeplikten

- Fullstendig uforståelig, mener han

(VG Nett/NTB) Sandvolleyballspilleren Vegard Høidalen er utestengt i fire måneder etter brudd på meldeplikten. Han er ikke blid.

  • Vidar Enerstvedt
  • Klaus Eriksen
ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

Domsutvalget i Norges Idrettsforbund og Olympiske og Paralympiske Komité avgjorde dopingsaken mot Høidalen onsdag, og et enstemming utvalg fant at han hadde brutt meldeplikten.

- Vi er tilfreds med Domsutvalgets avgjørelse og tar dommen til etterretning, sier prosessfullmektig i Påtalenemnda i Antidoping Norge Niels Kiær til NTB.

- Rot fra Anti Doping Norge

Høidalen har vært suspendert i to måneder allerede slik han har igjen to måneders utestengelse.

- Med den informasjonen vi har lagt frem for Domsutvalget, så er dette for meg fullstendig uforståelig. Vi har dokumentert grov forskjellsbehandling, grove saksbehandlingsfeil og store mengder rot fra Antidoping Norges side, sier Høidalen i en pressemelding onsdag ettermiddag.

Han hevder at han kun har skumlest dommen fra idrettsforbundets domsutvalg og vil bruke noen dager til å lese skikkelig gjennom dommen.

- Forkastelig

Men han sparer ikke på kruttet når han selv skal vurdere jobben Antidoping Norge har gjort. I pressemeldingen kommer han med kraftig kritikk av daglig leder Anders Solheim og nevnte Kiær.

- Både Anders Solheim og Nils Kiær har gått til personangrep mot meg i media før saken kom opp. Dette er i seg selv ikke bra. Når personangrepene i tillegg baserer seg på usannheter og regnefeil, så blir det forkastelig, skriver Høidalen.

- Jeg registrert domsutvalgets avgjørelse og har ikke tenkt til å kommentere denne saken ytterligere, sier Solheim til VG Nett.

- Skurrer

Høidalen hevder han aldri skulle vært anmeldt i denne saken og baserer det på de forhold han la frem for Domsutvalget. Han varsler også at han kommer til å legge frem andre ting i den nærmeste fremtiden som viser at dommen mot ham "skurrer".

Blant annet påstår Høidalen at Antidoping Norge løy under høringen for Domsutvalget.

- Vi har lagt frem det vi mener er riktig. Jeg skjønner ikke hva han sikter til, og det han sier får stå for hans regning, sier Solheim.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder