UNG SUPPORTER: Magnus Carlsen får hjelp av en lite pjokk med trekk nummer én. Foto: Grand Chess Tour

Magnus Carlsen: – Det er lenge siden jeg var god i klassisk

(Fabiano Caruana-Magnus Carlsen 1/2-1/2) Magnus Carlsen har ikke vunnet en klassisk sjakkturnering på over ett år.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

– Det er lenge siden jeg spilte bra i klassisk sjakk, sier han til VG.

– I Sinquefield Cup ønsker jeg å fortsette på samme spor som på slutten av Levuen-turneringen. Der spilte jeg avslappet og til dels kreativt. Det å kunne produsere noe kreativt, ville være stort for meg, sier verdensmesteren.

I Leuven handlet det om hurtig- og lynsjakk. Før det vant han i Paris, også det i de kjappe sjakkdisiplinene.

Les også: Uslåelig i omspill - Carlsen til topps i Paris

I langsjakk derimot har det ikke gått så bra. Der har han ikke vunnet en turnering siden juli i fjor da han gikk til topps i Bilbao. Riktignok har Carlsen siden den gang forsvart VM-tittelen, men i 2017 har han vunnet verken Tata Steel i Nederland, Grenke-turneringen i Tyskland eller Norway Chess i Rogaland.

– I Sinquefield Cup håper jeg å senke skuldrene og ha det gøy. Det manglet litt i Norway Chess.

– Hadde du det ikke gøy i Norway Chess?

– Tankegangen var at jeg skulle ha det gøy til hvert parti, men så ble det mye negativitet da det gikk dårlig.

Les også: - Jeg stiller ikke opp for å ødelegge, men jeg sier ikke nei til å gjøre det

Magnus Carlsen sier at oppladningen har vært den beste med avslapping hele juli måned, da han blant annet var i Nord-Norge med kjæresten.

Sent onsdag kveld spilte Magnus Carlsen sitt først parti i Sinquefield Cup. Han hadde svarte brikker mot Fabiano Caruana, og det endte med remis.

TRIVES: Magnus Carlsen sier at han har bestemt seg for å ha det gøy i Sinquefield Cup. Bildet tyder på at han har rett i det. Foto: Grand Chess Tour

– Jeg prøver å vinne hvert parti, men i dag var det ikke så lett. Det var et interessant parti, og jeg hadde det gøy, sa Carlsen på arrangørens sending.

Les også: Carlsen suveren i Belgia

Partiet varte i drøyt tre timer. Torsdag kveld får Magnus Carlsen hvite brikker mot sin VM-motstander fra 2016, Sergej Karjakin.

Det oppsiktsvekkende med første runde av Sinquefield Cup var at hele tre av fem partier fikk en avgjørelse: Maxime Vachier-Lagrave slo Wesley So, Levon Aronian slo Jan Nepomnjasjtsji, mens Sergej Karjakin slo Peter Svidler. Samtlige vinnere hadde hvite brikker.

Det er i alt ti deltakere i Sinquefield Cup, og etter som de møter hverandre bare en gang, blir det altså ni runder. I tillegg til de åtte nevnte, er også Viswanathan Anand og Hikaru Nakamura med.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder