NUMMER 11: Elisabeth Hille (26) ble nummer 11 i årets poker-VM. Foto: www.douglaskphotography.com
NUMMER 11: Elisabeth Hille (26) ble nummer 11 i årets poker-VM. Foto: www.douglaskphotography.com

Elisabeth vant 3,6 millioner kroner

Ble slått ut rett før finalebordet: - Klarer ikke være skuffet

SPORT

Hylles av den norske pokerstjernen Thor Hansen

(VG Nett) Pokereventyret til Elisabeth Hille (26) fikk en brå slutt like før finalebordet i poker-VM. Likevel innkasserer hun 3,6 millioner kroner.

  • Knut Arne Hansen
Publisert: Oppdatert: 17.07.12 15:24

Etter syv dager ved pokerbrodet var drømmen om å vinne poker-VMs Main Event over for norske Elisabeth Hille.

Kun 27 spillere var igjen da den syvende dagen av WSOP Main Event startet, og for første gang siden 2000 var det to kvinner blant de 27 beste i årets gjeveste pokerturnering.

- Opplevelsen er helt sinnsyk! Det er vanskelig å fatte at det hele er ekte, sa Elisabeth Hille til VG Nett før dag syv startet ved 22-tiden mandag kveld.

Kampen om en plass på finalebordet, som spilles 28. oktober og med en førstepremie på over 50 millioner kroner, ble knust etter over 11 timer ved pokerbordet på den syvende dagen.

Hille ble nummer 11, ni spillere får plass på finalebordet.

- Det har vært en veldig lang dag, og det har vært kjempespennende hele tiden. Jeg er superfornøyd med å komme på 11. plass. Jeg skulle gjerne vært på finalebordet, men jeg klarer ikke være skuffet. Nå er jeg bare veldig glad, sier Hille til VG Nett.

«Coinflip»

Hille startet dagen med drøyt ni millioner sjetonger, men mot slutten av dagen gikk det sakte men sikkert nedover.

Etter snaut 11 timer satt hun igjen med snaut fire millioner sjetonger, og gikk til slutt «all in» med AQ (ess og dame) i hjerter.

Hun fikk call av Andras Koroknai med par i syv på hånden. Dermed måtte Hille ha hjelp for å overleve i poker-VM. Hille fikk ikke hjelp på hverken flopp (4-3-J), turn (K) eller river (3), og måtte dermed ta til takke med en 11. plass.

Det sikret henne i overkant 3,6 millioner kroner.

- Jeg hadde i overkant av ti «big blinds» igjen, og da skal man gå «all in» med ess-dame. Det er bare synd jeg ikke treffer noe, man må vinne slike hender for å vinne turneringer, forklarer hun.

- Vi er kjempefornøyde, man kan aldri bli misfornøyde med dette, sier kjæresten Harald Olsen i en kort kommentar til VG Nett, mens Hille ble intervjuet av en rekke medier i Las Vegas.

Hille ble heller ikke beste kvinne, ettersom Gaelle Baumann fortsatt var med da bergenseren ble slått ut. Baumann ble slått ut en snau time etter Hille, og dermed blir finalebordet uten en kvinnelig representant.

- At jeg ikke ble beste kvinne er ubetydelig for meg. Jeg synes bare det var synd hun franske ikke kom på finalebordet. Dermed blir det dessverre ingen kvinner på årets finalebord, det er litt trist.

- Stjerne over natten

Den norske pokerlegenden Thor Hansen fulgte den syvende dagen av WSOP Main Event fra «railen» (som tilskuer), og han var svært imponert over Hille.

- Det er helt utrolig. Hun spilte fenomenalt bra poker, men manglet den lille flaksen man trenger, sier Hansen til VG Nett.

Han kan også fortelle at Hille har blitt en stor stjerne i Las Vegas de siste dagene.

- Hun ble ropt opp på podiet etter at hun røk ut, og fikk stående applaus av alle som så på. Hun er et prakteksemplar av en pokerspiller, og en glimrende representant for norsk poker. Hun var kanskje den mest populære spilleren igjen i turneringen da hun røk ut, fortsetter han.

- Det har vært veldig spesielt. Jeg har nesten blitt revet i fillebiter av folk som vil ha intervjuer, men det er bare morsomt. Jeg har kost meg, kommenterer Hille.

- Tidenes prestasjon

Hansen ble selv nummer 21 i poker-VM i 1998, og mener Hille sto for tidenes beste norske pokerprestasjon.

- Det var over 6500 spillere med, inkludert alle de beste i verden. VM i Las Vegas er det største i pokerverdenen. Det er helt utrolig det hun har gjort, sier han.

- Jeg vil også si at denne prestasjonen slår en seier i for eksempel EPT (European Poker Tour).

Hansen pratet med Hille i pausene, men til tross for hans enorme erfaring, følte han ikke at han hadde så mange råd å komme med.

- Hun spilte perfekt poker - slik jeg så det. Så det var vanskelig å gi henne noen råd. En ny norsk pokerstjerne er født, sier han.

- Det var veldig hyggelig å møte ham, og det er et kjempekompliment å høre at jeg spiller bra, sier Hille.

- Ikke lett å sitte der

Også Johnny Lodden, en av landets mest kjente pokerspillere, lot seg imponere av Hilles prestasjon. Selv ble han nummer 27 i 2010.

- Det er ikke lett å sitte der. Jeg var i en lignende sitausjon for to år siden, og kom ikke like langt, sier den norske pokerproffen til VG Nett.

- Dette henger veldig høyt, selv om finalebordet hadde vært det ultimate. Det er ikke mange norske pokerprestasjoner som slår denne. VM i Las Vegas er helt spesielt, sier Lodden, som selv valgte ikke å spille årets VM.

Hjem onsdag

Onsdag reiser Hille hjem til Norge drøyt 3,5 millioner kroner rikere.

- Jeg vet egentlig ikke hva jeg skal bruke pengene til. Vi må se hva som skjer, og la ting roe seg litt, sier hun.

Og Hille lover at hun det ikke er siste gang hun blir sett ved et pokerbord.

- Jeg dukker nok opp på en del pokerbord fremover.

- Men nå skal 11. plassen og den siste dagen i Las Vegas feires, avslutter Hille, som i fjor røk ut på dag tre av WSOP Main Event.

PS! Annette Oberstad vant WSOP Europe Main Event i 2007. Da deltok 362 spillere og Oberstad vant drøyt ni millioner kroner.

Her intervjues Hille av ESPNs Ali Nejad under middagenspausen på dag syv:

Her kan du lese mer om