HÅNDBALLPROFF-KJÆRESTER: Aalborg-spiller Sander Sagosen sammen med kjæresten og Issy Paris-spiller Hanna Bredal Oftedal under en ferietur. Til vanlig bor de 134 mil fra hverandre.
HÅNDBALLPROFF-KJÆRESTER: Aalborg-spiller Sander Sagosen sammen med kjæresten og Issy Paris-spiller Hanna Bredal Oftedal under en ferietur. Til vanlig bor de 134 mil fra hverandre. Foto: Privat ,

Håndballkjærestene Sagosen og Bredal Oftedal bor 134 mil fra hverandre

Spiller for klubbene Aalborg og Issy Paris

SPORT

– Man går rundt med et konstant savn

KATOWICE (VG) Så å si alle europeiske toppklubber sikler etter stjerneskuddet Sander Sagosen (20). Men når klubbvalget skal tas, er kjæresten Hanna Bredal Oftedal (21) uhyre viktig.

Publisert: Oppdatert: 01.02.16 15:35

– Man blir litt ensom i en håndballhverdag der alt handler om deg selv. Det blir veldig egosentrisk. Det er viktig å ha noen andre å tenke på og bry seg om, og å være sammen med noen man er glad i, sier Sagosen til VG.

I cirka to år har han vært kjæreste med Hanna Bredal Oftedal, som for øvrig er lillesøsteren til landslagskaptein Stine Bredal Oftedal. Hanna er også en svært lovende håndballspiller, og de to møttes da han spilte i Haslum og hun spilte i Stabæk.

– Bestekompisen min er god venn med henne også, så vi ble introdusert. Det sa klikk med en gang, smiler Sagosen.

Les også: Hegerberg fant seg proffkjæreste

Travle håndballkarrierer

Håndballkjærestene ble begge raskt hentet utenlands, og mens Sagosen endte i Aalborg, fikk Oftedal kontrakt med samme klubb som storesøsteren Stine spiller for, Issy Paris.

Ifølge Google Maps er det 1.338 kilometer mellom Aalborg og Paris. Og med travle håndballhverdager, sier det seg selv at det blir begrenset med tid til å ses.

– Hver tredje uke har vi greid å møtes i et par-tre dager. Så det er ikke som i alle andre forhold. Men vi klarer det fint, og er innstilt på situasjonen. Vi har jo planer om å holde ut en stund til, og vi har sagt at vi får ta igjen disse dagene senere, smiler Sagosen.

– Man går rundt med et konstant savn, men vi har håndballen å tenke på og vi lever egentlig et ganske privilegert liv begge to, sier Oftedal.

Johansen om svømmekjæresten: - Takler ikke at folk er stygge mot ham

Selv befinner Sagosen seg for tiden i en helt annen by akkurat nå – polske Katowice, hvor Norge så langt har spilt to av tre gruppespillkamper i EM.

Sett denne? Svensk avis kaller Norges seier for EMs største smell

Kometkarriere

I kveld venter en «vinn eller forsvinn»-kamp mot Hviterussland. Her kan alt skje – Sagosen og co. kan ende med å gå inn i hovedrunden med poeng, eller de kan få enveisbillett hjem fra EM.

Mye av forventningene rundt Norges innsats i mesterskapet har vært lagt på skuldrene til Sander Sagosen, selv om han bare er 20 år gammel. Stjerneskuddet har hatt en kometkarriere av de sjeldne – for cirka fire år siden spilte han i norsk 2. divisjon. Nå spiller han for Aalborg, og i fjor ble han kåret til verdens beste unge spiller. Ikke rart europeiske storklubber får stjerner i øynene bare navnet hans blir nevnt.

Stjernepar: Slik gjør håndballkjærestene hverandre gode

Sagosens agent avslørte for noen dager siden overfor Adresseavisen at det bare er tre toppklubber som ikke har forhørt seg om 20-åringen så langt.

– Det har vært stor interesse helt siden forrige sesong. Men jeg står på min rolle, og drar først når jeg føler meg klar, sier han.

En ting er sikkert: Sagosen har et sterkt ønske om å spille i en klubb som gjør at avstanden til kjæresten Hanna blir langt kortere.

– Det er viktig å få til noe i nærheten av henne. Men jeg trenger en klubb som gir meg utfordring, og tillit. Jeg må til en klubb hvor jeg vet at jeg har noe å bidra med. Mulighet til å spille, og en trener som utfordrer meg.

Smertetrøbbelet: Norge-profil måtte sprøyte knærne klare til EM

Kjæresten håper i alle fall på å få ham nærmere.

– Det hadde selvsagt vært det mest optimale å få være sammen hver dag, samtidig som vi begge får leve ut proffdrømmen. Det er en stor kabal som må gå opp, men det er selvsagt lov til å håpe, sier Oftedal, som har ett år igjen av sin kontrakt med Issy Paris.

– Betyr veldig mye

Under EM har Sagosen vært «greit» fornøyd med egen innsats. 20-åringen hevder han ikke har kommet helt «inn i det» ennå.

LES OGSÅ: Norges nye stjerneskudd: – Jeg er respektløs

Da er det all right å ha en kjæreste som kan håndball, og vet hva det dreier seg om.

– Hanna betyr veldig mye for meg. Vi snakker jo sammen hver dag, og når det gjelder håndballen oppmuntrer hun og bygger meg opp. Hun kommer med tilbakemeldinger og ser ting jeg kanskje ikke ser.

Bjørgens kjærlighetshistorie: Startet med tribuneflørting

– Du spiller håndball, kjæresten spiller håndball, storesøsteren hennes spiller håndball. Det blir mye håndball?

– Det gjør det. Men det er det vi lever og ånder for.

– Jeg er veldig stolt av Sander. Jeg har mye å lære av ham. Selv om jeg egentlig ikke burde innrømme det – fordi han blir litt «cockey» – så synes jeg han er en komplett håndballspiller og et lite forbilde for meg. Jeg håper dog han kan lære en ting eller to av meg også, sier kjæresten Oftedal.

PS! Norge møter Hviterussland klokken 18.15 i kveld. Det betyr vinn eller forsvinn for håndballherrene. Lurer du på veien videre? Slik går håndballgutta videre i EM

Kommentar: De nye heltene har gått helt under den norske radaren

Her kan du lese mer om