OUTSIDER: Papagayo E. møter verdenseliten for første gang i VG Oslo Grand Prix søndag. Foto:Eirik Stenhaug,

Nå skal Papagayo E. også bite fra seg i banen

Tre norske håp i VG Oslo Grand Prix

I 2013 glefset Papagayo E. på seg et kjevebrudd som satte hesten ut av spill i ni måneder. Nå skal hesten bite fra seg på Bjerke travbane under VG Oslo Grand Prix.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Det er ti år siden Steinlager vant Norges største og mest prestisjefylte travløp. I år stiller Norge med et sterkt lag og tre hester med seiersmulighet. B.B.S. Sugarlight har vist at hesten kan gjøre opp mot verdens beste hester, Support Justice ble toer i løpet i fjor, og den yngste av de tre - fem år gamle Papagayo E.

Hesten har bare 19 løp bak seg i karrieren, men har imponert stort og kjørt inn drøyt 2,2 millioner kroner. Nå skal Papagayo E. møte verdenseliten i kamp om førstepremien på 1,5 millioner kroner.

- Jeg har aldri kjent hesten bedre. Dette kan bli stort, sier trener Jan Kristian Waaler.

Og at Papagayo E. kan bite fra seg er det liten tvil om, det har hesten vist både på og utenfor løpsbanen. Og Waaler innrømmer at han kvier seg litt for å komme for nær stalldøra til stjernetraveren sin.

- Egentlig er hesten veldig snill og er fullstendig til å stole på når han får på seg «uniformen»; det vil si sulky og sele, men i stallboksen sin er han sjefen. Han biter etter dem som nærmer seg og brakk faktisk kjeven da han fikk kjeften i klem mellom to av gitterstengene i boksen. Den skaden satte ham utenfor løpsbanen i ni måneder, fra september 2013 til juni 2014, men man kan trygt si at han har tatt igjen det tapte, fortsetter suksesstreneren.

Alt fra Bjerke kan du se på VG.no eller i vårt travstduio. V75-omgangen starter kl. 14.30, mens hovedløpet starter ca. kl. 16.45

Papagayo E. er ikke noe mer enn en outsider i årets Oslo Grand Prix, men Waaler har aldri kjent hesten bedre og utelukker ikke at det kan gå helt til topps. Fra spor ni tror han de kan spurte fra mange - kanskje alle - til slutt.

- Det oser knallhardt tempo av årets Oslo Grand Prix. Da kan det være smart å ta det med ro innledningsvis – for så å forsøke å slå konkurrentene i spurten.

- Artig er det uansett at vi nå har tre norske hester i verdenstoppen. Både B.B.S. Sugarlight og Support Justice er to fantastisk bra travere, og jeg holder førstnevnte for å være den knepne favoritten i årets Oslo Grand Prix, men slått på forhånd er vi ikke, legger han til.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder