HJEMMESEIER: Maiken Caspersen Falla tok sin tredje verdenscupseirer da hun gikk til topps på sprinten i Drammen. Foto: NTB Scanpix

HJEMMESEIER: Maiken Caspersen Falla tok sin tredje verdenscupseirer da hun gikk til topps på sprinten i Drammen. Foto: NTB Scanpix

Falla spurtslo Bjørgen: - En drøm å vinne her

DRAMMEN/OSLO (VG) Maiken Caspersen Falla (23) fortsatte der hun slapp i Sotsji.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Falla slo Bjørgen i semifinalen, og etter et uhell i finalen kom 23-åringen voldsomt tilbake og spurtet inn til seier på den 1,3 kilometer lange klassisksprinten.

- Jeg føler meg sterk. Det går bare bedre og bedre. Jeg var ikke i så god form i starten av sesongen. Nå er jeg der jeg skal være, sier Falla som heller ikke var preget av nerver før sprinten i Drammen.

- Jeg har bare kost meg. Det er en drøm å vinne her i Drammen, sier Falla, som vant OL-gull på samme øvelse, men da i fristil.

- Hun viser vinneregenskaper og lykkes bra både taktisk og teknisk, mener NRK-ekspert Torgeir Bjørn.

2. plassen til Marit Bjørgen betyr at hun nå er 71 poeng bak Therese Johaug i verdenscupen sammenlagt. Den duellen har ikke Bjørgen gitt opp.

- Men her må det gås fort i alle renn, så får vi se til slutt. Verdenscupen har ikke vært det største målet denne sesongen, men når jeg er så nær så vil det være morsomt å kunne vinne, sier Bjørgen til NRK.

I finalen trodde Bjørgen at hun hadde kontroll på Falla, men 23-åringen viste seg for sterk i spurten og tok sin tredje verdenscupseier.

Bjørgen har vunnet tre ganger i Drammen, den første kom allerede for ti år siden i 2004.

Resultatene fra kvinnenese sprint:
1) Maiken Caspersen Falla, Norge
2) Marit Bjørgen, Norge
3) Stina Nilsson, Sverige
4) Ingvild Flugstad Østberg, Norge
5) Krista Lähteenmäki, Finland
6) Katja Visnar, Slovenia
7) Kikkan Randall, USA
8) Magdalena Pajala, Sverige
9) Kerttu Niskanen, Finland
10) Anastasia Dotsenko, Russland

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder