SJAKKONGENS SLOTT: Magnus Carlsens nyinnkjøpte enebolig øverst i Voksenlia ved Holmenkollen har tre garasjeplasser og beskrives i et tidligere meglerprospekt som solrik, romslig og innholdsrik. Foto:Terje Bringedal,VG

Carlsen har kjøpt hus i Holmenkollen

Taksert til 23 millioner i fjor – kjøpt for 19,5 millioner

HOLMENKOLLEN (VG) Verdensmester Magnus Carlsen (24) kan ha gjort et sjakktrekk på boligmarkedet: Han er ny eier av en tre etasjers enebolig etter å ha betalt nær 20 millioner kroner – godt under tidligere takst.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Boligen ble nylig tinglyst og står nå i Magnus Carlsens navn. Kjøpssummen er på 19,5 millioner kroner.

I tillegg kommer omkostninger på rundt en halv million, ifølge et tidligere salgsprospekt på den drøyt 500 kvadratmeter store boligen.

– Han har kjøpt en bolig, ja. Det er vel ikke så mye mer å si enn akkurat det, sier Carlsens manager Espen Agdestein til VG.

Les også:Her er sportskjendisenes første millionvilla

Pappa Henrik Carlsen, som er styreleder i sjakkongens selskap, bekrefter også boligkjøpet overfor VG. Det skjedde noen måneder tilbake i tid og er første gang Magnus Carlsen kjøper en bolig.

24-åringen har leid en leilighet ved Majorstuen i Oslo de siste årene, som han trolig beholder en stund til. Han har hatt offisiell bostedsadresse hjemme hos foreldrene i Bærum.

– Kjøper han den for å bo der, eller som et investeringsobjekt?

KOLL OVER OSLO: Magnus Carlsen får denne panoramautsikten over Norges hovedstad fra sin nye enebolig – oppført i 1985. Foto:Terje Bringedal,VG

– Han har ikke tenkt å flytte dit med det første. Men den kan brukes til treningsleirer og oppbevaring av alt sjakkmateriell som bøker og permer, sier Henrik Carlsen.

Forsøkt solgt i to år

Boligen i Holmenkollen har vært forsøkt solgt siden mai 2013 og har således ligget i markedet en stund. Den hadde først en takst og prisantydning på 26 millioner kroner.

I september i fjor hadde taksten sunket til 23 millioner kroner. Prisantydningen var da på 19,5 millioner kroner. Det er altså summen Carlsen overtar eneboligen for nå.

Boligen ble pusset opp og renovert i 2004 og 2007 og har gode solforhold gjennom hele dagen, ifølge et tidligere prospekt.

Selgeren sier til VG at huset er solgt, men viser til kjøper for ytterligere kommentarer.

Partner og daglig leder Christoffer Askjer i meglerfirmaet Sem og Johnsen bekrefter overfor VG at det er han som har gjennomført salget av boligen – som skjedde utenfor det offentlige markedet.

– Har kjøper gjort en god deal?

– Jeg mener 19,5 millioner er en riktig pris for denne boligen i dagens marked. Det er mye bolig for pengene, hvis man sammenligner med de områdene som har vært hakket mer populære de siste årene. En fornuftig og god pris på en stor og flott bolig, beskriver Askjer.

– Når en enebolig går for tre og en halv million under tidligere takst, betyr det at eiendomsmarkedet i Holmenkollen er fallende?

– Det skjønner jeg at du tenker. Men det er litt motsatt av hva jeg tenker. Taksten her var for høy da og var for høy nå. Det er ikke alltid takstmenn treffer spikeren, og Holmenkollen er på vei oppover, etter mitt skjønn. Det har vært litt «ut» i noen år, da det har vært høyere betalingsvillighet for boliger nærmere sentrum. Nå søker folk gjerne utenfor de tetteste området igjen, svarer eiendomsmegleren.

Tjente 14 mill. på VM-seirene

VG har tidligere skrevet at Magnus Carlsens selskap har ligget på rundt 17-18 millioner kroner i bruttoinntekter både i 2013 og 2014. Nordmannen ble verdensmester begge årene.

Den historiske triumfen i Chennai i 2013 var riktignok mer innbringende enn Sotsji. For seieren mot Vishy Anand for to år siden mottok nordmannen ni millioner kroner.

Da Norges sjakkgeni forsvarte tittelen mot samme motstander ett år og én dag senere, var potten litt mindre. Da var seieren verdt rundt fem millioner kroner for Carlsen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder