UAVGJORT: Novak Djokovic (bildet) og Roger Federer har med dagens Wimbledon-finale møtt hverandre 40 ganger, og med seier i dag sørget Djokovic for at det nå står 20-20 i oppgjør de to imellom. Foto:Toby Melville,Reuters

Djokovic nektet Federer historisk tittel - igjen

(Novak Djokovic-Roger Federer 7-6, 6-7, 6-4, 6-3) For andre år på rad hadde Roger Federer (33) sjansen til å ta sin 8. seier i Wimbledon. Men for andre år på rad ble han hindret av Novak Djokovic (28).

 • Ole Kristian Strøm
 • Jonas Wikborg

Artikkelen er over fem år gammel

For i en god og jevnspilt finale på det grønne, slitte Wimbledon-gresset var det den serbiske verdenseneren som trakk den lengste strået - akkurat som han gjorde i fjor.

Stor bildespesial: Celebre gjester på finalen

Dermed fikk ikke den sveitsiske publikumsyndlingen Roger Federer sin 8. tittel i den prestisjetunge turneringen - noe ingen så langt har maktet i Wimbledons open-æra.

– Fullt fortjent, sier en fattet Roger Federer.

Samtidig innkasserte Novak Djokovic sin andre strake tittel på London-gresset, sin tredje totalt, og med på kjøpet: 23 millioner kroner. Roger Federer må klare seg med halvparten.

– Det er alltid et privilegium å spille mot Roger. En av mine største utfordringer er å spille mot ham her på Wimbledon-gresset. Han får meg til å flytte grenser, for han gir ingenting gratis. Jeg må spille mitt beste hele tiden, sier Djokovic.

I BAKKEN: Novak Djokovic var flere ganger i bakken under finalen mot Federer. Foto:Glyn Kirk,Afp

Fikk du med deg?Så mye bruker Federer på å sikre nattesøvnen

Og de to tennisgigantene bød på spill av ypperste klasse. I de to første settene fulgte de hverandre som skygger, og begge endte i tie break. Det første tok Novak Djokovic, som bare hadde tre upressede feil i det 45 minutter lange settet, hjem med sifrene 7-1.

– Djokovic plukker frem det aller beste når det gjelder som mest, kommenterte Jan Frode Andersen på NRK sin sending.

I går spilte kvinnene finale: Spanske Muguruza klarte ikke sjokkere

Men i det andre settet var det sveitsiske Federer som var best, det selv om motstander Djokovic hadde flere settballer i tie break-et. Men med 12-10 var det Federer som kunne juble samtidig som en frustrert Djokovic slo racketen i egne bein.

Det tredje settet ble en liten stund avbrutt av regn på stillingen 3-2 til Djokovic, men det virket ikke å påvirke serberen nevneverdig. Han vant settet 6-4, og med det måtte Federer vinne det fjerde for å ha en sjanse på sin 8. tittel.

Men på stillingen 2-2 og sveitserens serve bukket han under for Djokovic.

GRESSPISENDE: Novak Djokovic har gjort det til tradisjon å spise gress når han vinner Wimbledon. - Banemannskapet har gjort en fantastisk jobb. Det smaker så godt, sa han etter dagens triumf. Foto:Suzanne Plunkett,Reuters

– Returkonge Djokovic bryter! Nå, Roger Federer, må du varte opp med noe spesielt, utbrøt NRKs kommentator.

Det klarte han ikke: Djokovic servet seg opp i 4-2-ledelse, før han beseiret Federer med sifrene 6-3. Hans tredje Wimbledon-tittel var et faktum, og på tribunen jublet Boris Becker mens hans rival fra 1980- og 90-tallet, Stefan Edberg, deppet.

De to pensjonerte tennisspillerne hadde flere store oppgjør seg imellom, og har nå tilknytninger til henholdsvis Djokovic (Becker) og Federer (Edberg).

– Jeg er serbisk (Djokovic) og han (Becker) er tysk, så ja, det er forskjeller. Men vi har fått en god kjemi, sier Djokovic om sin trener, som også står med 3 Wimbledon-triumfer.

Mer om

 1. Tennis

Flere artikler

 1. Federer roser overmann Djokovic etter maratonfinale: – Galskap

 2. Djokovic hylles som «kongen av gress» etter drømmefinalen

 3. Federer bruker 370 000 for å leie to hus slik at han får nok søvn

 4. Klart for drømmefinale i Wimbledon: Federer smadret Murray i Wimbledon

 5. Djokovic vant US Open for andre gang: – De elsker vinnere her

Fra andre aviser

 1. Federer tapte historisk finale. Etterpå kom han med en inspirerende oppfordring.

  Bergens Tidende
 2. Slik forklarer Djokovic den absurde tradisjonen

  Bergens Tidende
 3. Slik forklarer Djokovic den absurde tradisjonen

  Fædrelandsvennen
 4. Djokovic kan ha knust Federers siste Grand Slam-håp

  Bergens Tidende
 5. Djokovic kan ha knust Federers siste Grand Slam-håp

  Aftenposten
 6. Storspill sendte Federer til finalen

  Bergens Tidende

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder