HURRA: «The First Lady» feirer dagen i den norske hovedstaden. På Instagram skriver hun følgende: «Gratulerer med dagen,Norge!!🇳🇴🇳🇴🇳🇴 Happy constitution day,Norway❤❤❤» Foto: Cecilia Brækhus på Instagram

Her er idrettsprofilenes 17. mai-bilder

Med unntak av det norske ishockeylandslaget som skal i aksjon mot Østerrike fredag kveld, er det stort sett stille og rolig i idrettsverdenen på den norske nasjonaldagen. I sosiale medier er imidlertid aktiviteten høy blant Norges idrettsprofiler.

For klokken 16.15 skal Norge forhåpentligvis ta et viktig steg mot å berge plassen i A-puljen når Østerrike er motstander i Bratislava.

Fotballens festdag ble unnagjort torsdag kveld, og dermed har idrettsprofilene tid til å kose seg 205 år etter at Grunnloven ble forfattet i 1814.

VG har samlet et lite knippe av bilder som Norges idrettsprofiler har lagt ut utover for- og ettermiddagen denne – stort sett – solfylte 17. mai-dagen.

Vi begynner med de dresskledde ishockeygutta som varmer opp til dagens kamp, som du kan følge live her:

For Rosenborg ble det på langt nær noen festdag da Haugesund sørget for at «krisen» fortsetter i Trondheim etter torsdagens borteseier på Lerkendal. Smilene er likevel på plass i borgertoget, som her føres an av Vegar Eggen Hedenstad og Birger Meling:

I Bergen er stemningen litt bedre, etter at Brann dro i land seieren hjemme mot Sarpsborg 08 torsdag kveld:

Det er imidlertid også nok av idrett å se frem til videre denne helgen. Vi har en norsk kvinne som skal spille Champions League-finale i Budapest lørdag. Ada Hegerberg har fått med seg det norske flagget på vei til Ungarn:

Søsteren Andrine Hegerberg er ferdig med sesongen i PSG, og nyter dagen hjemme i Norge:

Også verdens beste bokser, Cecilia Brækhus, har funnet veien til den norske hovedstaden denne fredagen:

Bournemouth- og Norge-spissen Joshua King feirer på sin side dagen sammen med familien:

Også profilene i Norges stolteste nasjonalidrett har funnet frem flaggene og poserer i bunad og dress. Her er Johannes Høsflot Klæbo og kjæresten Pernille Døsvik:

Det samme er Niklas Dyrhaug sammen med Emil Iversen, og deres to kjærester, Frida Martinsen og Marte Emilsen.

Flere andre vinteridrettsutøvere har også fri fra «kontoret»:

Det samme har bryteren Felix Baldauf og syklisten Sven Erik Bystrøm:

Friidrettsutøveren Ezinne Okparaebo har lagt ut dette bildet:

Saken oppdateres.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder