SLITER: En sliten Tiril Eckhoff etter målgang på normaldistansen. Foto: Jostein Magnussen

Eckhoff langt bak på normalen – røper lungeproblemer

POKLJUKA/OSLO (VG) Tiril Eckhoff (29) klarte ikke ta sesongens syvende seier på normalen i Pokljuka. Nå tvinges hun til å stå over renn på grunn av helsetrøbbel.

Tiril Eckhoff har vært sesongens soleklare ener og leder verdenscupen sammenlagt etter seks seire. På normaldistansen i slovenske Pokljuka var hun den største forhåndsfavoritten, men Fossum-jenta fikk det ikke til på standplass. Tre bom holdt ikke til å kjempe helt i toppen

– Man må skyte 20 treff her, men 17 treff er bra og jeg tar med meg det. Og egentlig er det greit at det går litt på tverke nå så jeg har noe å trene på fremover, sier hun til VG.

Eckhoff slet også litt i løypa, og forteller til VG at hun har slitt med lungene etter mange renn denne sesongen:

– Jeg er litt sliten nå, men jeg er ikke stressa. Jeg trenger bare å legge meg på sofaen og slappe av. Jeg har slitt litt med lungene i det siste, så nå må jeg bare legge meg på senga og gjøre alt jeg kan for å bli bra. Det er bare slitne lunger etter mange skirenn, jeg står over med god samvittighet i morgen, sier hun om stafetten.

– Ville gå

– Vi diskuterte i går om hun skulle stå over eller ikke. Hun ønsket å gå, og det kan man jo forstå når hun leder verdenscupen. Nå får vi høre med Tiril hva vi gjør de neste dagene, sier landslagstrener Patrick Oberegger.

En som derimot fikk full klaff på standplass var tyske Denise Herrmann. Med 20 treff og som vanlig høy fart i sporet kunne ingen gjøre noe med den tyske jenta. Svenske Hanna Öberg og franske Anais Bescond ble nummer to og tre.

Samtidig som Eckhoff bommet, så det lenge lyst ut for Marte Olsbu Røiseland: Hun skjøt fullt på første liggende og stående, men med to bom på tredje skyting var også hun ute av kampen. Hun fikk også en bom på siste skyting, men det er en opptur at hun foreløpig har dagens fjerde beste langrennstid.

– Det var ikke bra nok på standplass og det ble to bom for mye. Jeg skulle ønske at man bare kunne bestille de treffene, men så enkelt er det ikke, sier Røiseland til VG.

Dermed klarte ikke de norske skiskytterjentene å følge opp den strålende skytingen fra de norske guttene torsdag.

– Det er bare å innrømme at i dag var vi ikke gode nok. Alle har jo én dårlig serie, sier Patrick Oberegger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder