10. RUNDE: Patrick Day kom seg ikke opp igjen etter en knockout i 10. runde mot Charles Conwell 12. oktober. Foto: Jon Durr / Reuters / NTB scanpix

Patrick Day (27) døde av hodeskadene etter knockout

Lørdag tapte Patrick Day (27) på knockout mot Charles Conwell (21). Onsdag døde han av skadene.

Det var i den 10.-runden i kampen mot Charles Conwell i Winstrust Arena i Chicago lørdag 12. oktober 27-åringen gikk i kanvasen.

Der skal han ha blitt liggende i flere minutter før han fikk fikk hjelp av medisinsk personell. Senere ble han fraktet til sykehus i Chicago.

På vei til ambulansen skal han ha vært bevisstløs. Og ifølge ESPN måtte han gjennom en hjerneoperasjon. Søndag kveld ble det rapportert at bokseren lå i koma og at tilstanden var ekstremt kritisk.

– Han kjemper for livet sitt. Det er alt vi egentlig kan si nå, sa trener Joe Higgins til Newsday søndag.

BÅRET UT AV RINGEN: Her fraktes Patrick Day ut av ringen etter den fatale kampen. Foto: Dylan Buell / AFP / NTB scanpix

– Elsket boksing

Onsdag tapte han kampen, opplyser hans promotør Lou DiBella i en pressemelding.

– Han var omringet av familien, nære venner og medlemmer av bokseteamet sitt, inkludert mentor, trener og venn Joe Higgins, står det i pressemeldingen.

– Patrick trengte ikke å bokse. Han kom fra en solid familie, han var smart, utdannet og hadde gode verdier. Han valgte å bokse, vel vitende om risikoen boksere tar når de går inn i ringen. Patrick elsket boksing. Det er slik han inspirerte andre, og det var noe som fikk ham til å føle at han levde, står det videre.

I SORG: Charles Conwell her i kampen mot Patrick Day. Foto: Dylan Buell / AFP / NTB SCANPIX

– Har vurdert å legge opp

Days motstander, Charles Conwell, la tirsdag ut en lang melding på sin Twitter-konto, hvor han forteller om en tøff tid for både han, hans familie og for boksesporten.

– Det var aldri meningen at dette skulle skje. Alt jeg ville var å vinne. Om jeg kunne tatt alt tilbake, ville jeg gjort det. Ingen fortjener dette. Jeg har sett kampen om og om igjen i hodet mitt, og tenkt på hva om dette ikke hadde skjedd, lurt på hvorfor det skjedde med deg. Jeg klarer ikke stoppe å tenke på det, jeg har bedt for deg og felt så mange tårer, skriver han.

– Jeg ser deg uansett hvor jeg går, og hører bare gode ting om deg. Jeg har vurdert å legge opp, men jeg vet det ikke er det du vil. Du elsket boksing, så jeg har bestemt meg for å fortsette. Jeg vil vinne en VM-tittel fordi det er det du ville ha ønsket, så jeg skal bruke deg som motivasjon hver dag.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder