Christiansen imponerte og svømte inn til solid EM-sølv og nordisk rekord

Henrik Christiansen gikk offensivt ut på 1500 meter på kortbane, og ble belønnet med hans første mesterskap-sølv på distansen. Christiansen satte også ny nordisk rekord.

Tre menn var i fokus i starten av løpet, og det var de tre som førte an og dro i ledelsen. Det var italienske Gregorio Paltrinieri, ukrainske Mykhailo Romanchuk og Christiansen.

Etter hvert måtte Romanchuk gi slipp på de to andre i tet, men italieneren var hakket sterkere enn Christiansen som lå hakk i hæl.

Christiansen hadde en enorm sluttspurt og kom inn på tiden 14.18,15. Den kun ett sekund bak den italienske vinneren Paltrinieri.

– Jeg er veldig fornøyd med 1500. En god pers og en sølvmedalje er veldig godt etter en god treningshøst, sier Christiansen til VG.

Han innrømmer at det var deilig å prestere på 1500 meter etter at han onsdag svømte inn til en skuffende 6. plass på 400 meter fri. Da havnet han nesten seks sekunder bak vinneren Danas Rapsys.

– Jeg føler meg mye tryggere på 1500 enn 400, ettersom vi har hatt mer fokus på det i høst, sier Christiansen.

Trener Ronnie Anstensen var mest opptatt av utviklingen til sin elev etter EM-sølvet.

– Dette er veldig moro. Plassering er fint, men det er godt å se at han er i utvikling. Det er litt viktigere for meg, sier Anstensen til VG.

les også

Knuste nordisk rekord og tok EM-sølv: – Sliter med å forstå det

Første mesterskap-sølv på distansen

Etter et godt VM i sommer, har de jobbet målrettet inn mot neste sommers OL.

– Han har trent veldig bra, og lagt opp til at han skal svømme fort i EM. Han var skuffet etter finalen på onsdag, men han viser nå at han er i rute til OL neste sommer, sier Anstensen.

I forsøksheatet svømte han kontrollert og tok seg enkelt videre på tiden 14.24,19, som var tredje beste tid.

Christiansen har de syv siste nordiske rekordene på denne distansen. Forrige rekord satt han i Kina i 2018-VM. Da tok han bronse på 1500 meter på kortbane på tiden 14.19,39.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder