REGJERENDE GULLGUTTER: Johannes Høsflot Klæbo (fra venstre), Hans Christer Holund, Emil Iversen og Pål Golberg gikk Norge inn til VM-gull på herrenes langrennsstafett i 2021.

Ski-VM 2023: Program og sendeskjema

Blir det ny medaljefest for de norske utøverne når det fra 22. februar til 5. mars er VM i langrenn, hopp og kombinert i slovenske Planica? Her er en fullstendig oversikt over ski-VM – som sendes på NRK og Viaplay.

Publisert:

Det er klart for det 43. VM i nordiske grener (langrenn, hopp og kombinert), og denne gangen er det Planica i Slovenia som er vertskap for første gang.

I VGs VM-spesial finner du siste nytt, program, medaljeoveriskt og annet.

Når starter ski-VM 2023?

Ski-VM 2023 arrangeres som vanlig i månedsskifte februar/mars, og de første øvelsene går av stabelen onsdag 22. februar. Så går det slag i slag frem til den avsluttende femmila søndag 5. mars.

Totalt er det 24 medaljeøvelser i mesterskapet, like mange som det var under VM i Oberstdorf i 2021 – der Norge ble beste nasjon med 13 gull, 11 sølv og 7 bronse.

Hvem viser ski-VM på TV?

NRK sender nok en gang ski-VM lineært, der alle medaljeøvelser sendes direkte på NRK1. I utgangspunktet var det Viaplay som hadde rettighetene, men NRK og Viaplay ble i fjor enige om en avtale som gjør at de deler mesterskapet. Viaplay kan dermed sende alt fra VM på nett.

Avtalen innebærer også at NRK sender ski-VM i Trondheim i 2025 lineært.

Her er hele oversikten over programmet i Ski-VM:

Publisert:

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no