SEIERSGLIS: Magnus Carlsen, her fra etter VM-kampen mot Sergej Karjakin i 2016, kan smile for årets første turneringsseier.
SEIERSGLIS: Magnus Carlsen, her fra etter VM-kampen mot Sergej Karjakin i 2016, kan smile for årets første turneringsseier. Foto: Mark Kauzlarich Reuters

Carlsen tok årets første turneringsseier

SPORT

(Magnus Carlsen - Hikaru Nakamura 0,5-0,5) En kjapp remis sikret Magnus Carlsen årets første turneringsseier.

Publisert: Oppdatert: 01.10.17 16:38

Etter å ha slått Fabiano Caruana lørdag, hadde Magnus Carlsen matchball mot Hikaru Nakamura søndag. Alt han trengte for å vinne Isle of Man-turneringen var en remis, og som sagt, så gjort.

Magnus Carlsen sikret seg med det årets første turneringsseier.

– Hvis man vil spille for remis, så ikke la noe være opp til tilfeldighetene, sier Carlsen ifølge Chess.com, og sier at han fulgte rådet til sekundant Peter Heine Nilsen.

Carlsen hadde imidlertid ikke med sitt vante team. Det var ingen manager (Espen Agdestein), ingen sekundant (Heine Nilsen), og ei heller pappa og altmuligmann Henrik Carlsen var med ham på turneringen. Istedenfor tok han med seg kjæreste Synne Christin Larsen.

Les også: Carlsen har fått seg kjæreste

– Jeg hadde bestemt meg for å spille denne turneringen, og da synes jeg det hadde vært dårlig gjort å reise vekk uten henne etter at jeg hadde vært i World Cup, sier verdensmesteren til Matt & Patt.

Exploring the wildlife at night

– Hun var veldig gira på å være med på en turnering, så slik sett fungerte det fint, sier Carlsen om kjæresten til nettstedet og sier at han ikke husker når han reiste på turnering uten sine tre faste medhjelpere.

Her kan du lese mer om