KAN FÅ OL PÅ HJEMMEBANE: Therese Johaug og Kristin Størmer Steira jubler her for stafettgull i Vancouver-OL. Om 11 år kan det bli OL på hjemmebane for de norske jentene. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG
KAN FÅ OL PÅ HJEMMEBANE: Therese Johaug og Kristin Størmer Steira jubler her for stafettgull i Vancouver-OL. Om 11 år kan det bli OL på hjemmebane for de norske jentene. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG

Tromsø raser etter enstemmig støtte for Oslo-OL

Idretten ønsker Oslo-OL i 2022

SPORT

Idrettspresidenten: - Vi har kort tid på oss

(VG Nett) Det er kun tre år siden Tromsøs OL-søknad ble avvist. At idretten nå går inn for å støtte en søknad for Oslo-OL i 2022 setter sinnet i kok i Troms Idrettskrets.

Publisert: Oppdatert: 25.10.11 00:08

- Det er ikke kommet noen nye argumenter i denne saken, siden man sa nei til Tromsø. Vi er vant til å spille med de samme spillereglene på hjemme og bortebane, men disse reglene gjelder tydeligvis ikke når det er snakk om Oslo, sier leder i Troms Idrettskrets Knut Bjørklund til VG Nett.

Les også: Alle vil ha OL i Oslo i 2022

Han påpeker også at Trond Giske uttalte at regjeringen ikke ønsket noen ny OL-søknad på en stund, på grunn av en behandling er så ressurskrevende som den er.

- Det er ganske respektløst å komme med en ny søknad nå. Tre år er ikke lang tid, fortsetter han.

Men det kom ikke som noen overraskelse for Bjørklund at de syv olympiske idrettsforbundene i kveld fortalte at de har bestemt seg for å støtte Oslo som OL-arrangør i 2022.

- Man må ha vært blind og døv om man ikke har skjønt at idrettspresidenten har snakket om Oslo, når han har snakket om en eventuell ny søknad. Allerede da Tromsø fikk nei for tre år siden, startet han denne prosessen.

Gikk inn for Oslo

De syv olympiske vinteridrettsforbundene har bestemte seg i dag enstemmig for å støtte Oslo som OL-arrangør i 2022.

- Vi skal ta opp OL-saken i idrettsstyret den 3. november, og så får vi se på reaksjonene fra politikerne, både nasjonalt og ikke minst fra Oslo kommune, sier Børre Rognlien til VG.

- Så skal saken også tas opp med resten av idretts-Norge. En OL-søknad må avgjøres på idrettstinget, sier idrettspresidenten, som har varslet et ekstraordinært idrettsting til våren.

Og Oslo-ordfører Fabian Stang har ikke noe i mot et nytt Oslo-OL.

- Hvis idretten vil, og staten vil, så skal nok Oslo få det til. OL i Oslo 70 år etter forrige gang? Kan det være noe?, skriver han på sin Twitter-profil.

Les også: IOC-presidenten: - Norsk OL-søknad er velkommen

Norges Idrettsforbund har ennå ikke gjort noen kostnadsoverslag. De sju forbundslederne som møtte NIF mandag, sier det er opp til søkerbyen, altså Oslo kommune, å utarbeide en slik oversikt, skriver NTB.

- Vi har kort tid på oss. I løpet av høsten må vi få positive tilbakemeldinger fra Oslo kommune og staten for at dette skal være realistisk, sier Børre Rognlien. IOC tar sin avgjørelse om 2022-OL i 2015, syv år før lekene skal avholdes.

Her kan du lese mer om