PÅ LAG: Martin Johnsrud Sundby (t.v.) og Petter Northug fotografert under Tour de Ski i vinter. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

Northug tjener 400.000 kr ekstra på Sundby-disk

Petter Northug (30) kan se frem mot en ekstra utbetaling på vel 400.000 kroner etter at Martin Johnsrud Sundby (31) ble tatt for feil bruk av astmamedisin.

Artikkelen er over tre år gammel

Det dreier seg om premiepenger som Petter Northug nå får ettersendt etter at Martin Johnsrud Sundbys plasseringer er strøket.

På resultatlistene er Northug er nå vinner av Tour de Ski 2014/2015 og 2. plassen fra 25 km jaktstart i Toblach i januar i fjor er gjort om til seier. I tillegg får trønderen ekstra premiepenger for det som nå er en 2. plass i verdenscupen sammenlagt.

Totalt dreier det seg om vel 400.000 kroner som Petter Northug får etterbetalt.

Om Northug sine sponsoravtaler innebærer at disse Om «seirene» utløser penger fra Northugs sponsoravtaler, ønsker ikke manager Are Langås Sørum å si noe om.

Les også: Välbe til VG: – Den norske astma-syken er merkelig

– Det har ikke vært noe tema. Uansett har vi ingen kommentar til innholdet i Petters avtaler, sier manageren.

Petter Northug har seks plasseringer i Tour de Ski, men har aldri klart å vinne touren – før nå.

– Når det gjelder Tour de Ski så er ikke dette måten Petter ønsker å vinne skirenn på, sier Are Langås Sørum til NTB.

Etter sesongen fikk Nortug utbetalt 880.000 kroner i premiepenger fra FIS. Nå kommer det rundt 400.000 kroner til.

Trener på Tenerife

Petter Northug er for tiden på treningsleir på Tenerife med broren Tomas og har ikke svart på VGs henvendelser.

Martin Johnsrud Sundby mister seirer, verdenscuppoeng (616 poeng) og må betale tilbake 1,12 millioner kroner i premiepenger til FIS. Det tapet vil Norges Skiforbund dekke.

Sett denne? Slik fungerer salbutamol

Skiforbundet har bestemt at de vil erstatte de premiebeløpene Johnsrud Sundby mister som en konsekvens av dommen, til sammen cirka 1,1 millioner kroner.

– For Norges Skiforbund er det viktig å understreke at Martin har fulgt rådet fra skiforbundets lege slik han er pålagt i landslagskontrakten, og selv er uten skyld i det som har skjedd, opplyser skipresident Erik Røste i en pressemelding.

Samtidig understreker Røste at Norges Skiforbund tar konsekvensen av denne dommen. Man vil følge tolkningen av regelen som CAS har nedfelt, og sørge for at alle norske skiutøvere etterlever denne.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder