ZUCCA-GLEDE I NEW YORK: Mats Zuccarello blir gratulert av lagkameratene i New York Rangers etter å ha blitt matchvinner i spilleforlengelsen mot Anaheim Ducks i Madison Square Garden 22. desember i fjor. Foto: Brad Penner Reuters

Shampo: Zucca har fått en lekekamerat

Espen «Shampo» Knutsen (44) mener fordelene ved å spleise stjernespillerne Mats Zuccarello (29 i dag) og Patrick Thoresen (32) til en superduo overskygger ulempene - og at Norge er storfavoritt foran OL-kvalifiseringen på hjemmebane.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Det er veldig positivt at Mats (Zuccarello) får en lekekamerat. Det har han nå, sier han til VG.

LEKTE I 2014: Patrick Thoresen og Mats Zuccarello fikk leke sammen i Sotsji for snart tre år siden - men ikke så mye. Foto: Jon Eeg NTB scanpix

Da Norges nye landslagssjef i ishockey, Petter Thoresen (55), skulle sette sammen laget foran OL-kvalifiseringskampene mot Kasakhstan (torsdag), Italia (fredag) og Frankrike (søndag), var han aldri i tvil om at Mats Zuccarello og Patrick Thoresen – hans eldste sønn – skulle utgjøre et angrepspar i 1. rekken.

VG-kommentar – bakgrunn: Må ikke ta for stor plass

Stjerne i New York

Mats Zuccarello har spilt seks sesonger for New York Rangers i NHL og er en av Manhattan-klubbens beste og mest populære spillere. Forrige sesong toppet «Zucca» Rangers' statistikk for målpoeng.

Patrick Thoresen har spilt i NHL og vunnet sluttspillet for Salavat Juljajev og SKA St. Petersburg i Russland-baserte KHL. I fjor gjorde han stor suksess i svenske Djurgården, nå skal han spille for den sveitsiske toppklubben Zürich.

VG-kommentar: Thoresens suksess er nesten ikke til å forstå

– Sett i internasjonal sammenheng, er Mats desidert størst. Han spiller i den beste ligaen i verden, sier Espen «Shampo» Knutsen.

Han spilte for NHL-klubbene Mighty Ducks of Anaheim sesongen 1997/98 og Columbus Blue Jackets fra 2000 til 2004.

– Alle vet selvfølgelig hvem Patrick er. Men han spiller ikke i NHL. De største stjernene gjør det, sier Espen Knutsen.

– Zucca alene i VM

Selv om han rangerer Zuccarello foran Patrick Thoresen, er han enig med Petter Thoresen: De er to hakk foran «de andre».

– Det er en fordel å ha to stjerner som har «det ekstra» ikke mange har. De produserer (mål og målgivende pasninger) og jobber hardt. «Klikker» de, vil de være vanskelig å stoppe, mener Espen «Shampo» Knutsen.

På spørsmål om hvilke ulemper han eventuelt ser ved å pare Norges desidert beste og mest omtalte spillere, svarer Espen Knutsen at «de andre» kan forvente at de skal ordne opp – og at ansvaret for å vinne i for stor grad blir skjøvet over på Zuccarello og Thoresen.

Leste du denne? Sveriges Norman: Rosseli er skikkelig god

Zuccarello spilte i motsetning til Thoresen VM for Norge i mai.

– Det var ingen fordel for Mats å være den han er da. Han ble for ofte «alene». Men Patrick er vant til å spille store kamper og han vil ikke «lete» etter Mats, forklarer «Shampo».

Liker ikke bussreklamen

Motstanderne kan komme til å sette mye inn på å stoppe de to i rekke med VM-veteran Anders Bastiansen (35).

Men Espen Knutsen tror ikke det vil se i skje i stor grad, og at det eventuelt vil påføre Norge banesår.

Bakgrunn: Gjør det med et smil – Norges toppscorer i VM

Han påpeker at 2. rekken med Mats Rosseli Olsen og brødrene Mathis og Ken André Olimb tross alt var Norges klart beste spillerkonstellasjon i VM for tre måneder siden.

Husker du? Slik spilte Norge mot Kasakhstan i VM

– Det kan oppstå sjalusi og misnøye i et lag ved at enkelte spillere blir gjenstand for stor oppmerksomhet. Men det tror jeg ikke vil være tilfelle når det gjelder Norge. Alle spillerne kjenner hverandre veldig godt og er innforstått med at de to er stjernespillere, sier «Shampo».

Han liker imidlertid ikke reklamekampanjen som kjøres på bussene i Oslo foran OL-kvalifiseringen. I den fremheves «kom og se» Zuccarello på bekostning av det norske landslaget, slik Shampo ser den.

– Det er snakk om ett helt lag og den (reklamen) er helt unødvendig, sier Espen «Shampo» Knutsen til VG.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder