TØFT: Peter Schmeichel tror Manchester United får en tøff test når de i ettermiddag møter Vålerenga på Ullevaal. Han har selv møtt VIF i Norge, som United-spiller - i 1998. Den gangen endte det 2-2. Her er han da VG møtte han i København før Danmark-Norge i EM-kvaliken i fjor. Foto: Marius Knutsen,VG

United-legende til VG Nett: - Første tøffe testen

OSLO (VG Nett) Denis Irwin (46) og Peter Schmeichel (48) forventer en knepen Manchester United-seier mot Vålerenga på Ullevaal.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Duoen er i Norge sammen med United-laget som klokken fire søndag spiller sin første av tre treningskamper i Europa foran serieåpningen mot Everton 20.august. Og etter to treningskamper i Sør-Afrika og én i Kina, er det nå storlaget virkelig får prøvd seg.

- Dette er den første tøffe testen. United er rustne, men jeg tror de tar det så vidt, sier Irwin, når han og Schmeichel møter VG Nett på spillerhotellet i Nydalen i Oslo.

VG LIVE KL. 16: Følg Vålerenga-Manchester United

De to spilte fra start da United slo Bayern München i Champions League-finalen i 1999, etter Ole Gunnar Solskjærs matchvinnermål på overtid. Irwin har syv seriemesterskap og Schmeichel fem, og begge ble tatt ut på tiårets lag da Premier League hadde jubileum i 2002.

I NORGE: Wayne Rooney og Manchester United ankom lørdag kveld Oslo. Foto: Frode Hansen, VG

- Jeg husker vi var i Norge og spilte mot Vålerenga i 1998. United er veldig store her, og når et lag får sjansen til å møte oss, gir de alt. Jeg tror vi tapte 3-1 i den kampen, sier Schmeichel, før han raskt blir korrigert av sidemannen.

- Nei, det ble 2-2. Jeg husker det godt, sier Irwin.

Og har helt rett. Den gangen scoret Ole Gunnar Solskjær og Paul Scholes for gjestene, mens John Carew og Bjørn Viljugrein scoret for Vålerenga.

Det er ventet at flere av spillerne som deltok i EM, deriblant Wayne Rooney, vil slippe til på Ullevaal. Schmeichel tror superstjernen vil ta kampen som en rolig gjennomkjøring, mens det for spillere lengre bak i køen er en god mulighet til å vise seg frem foran seriestarten.

- Da jeg var aktiv, brukte vi ikke like mange spillere i løpet av en sesong. Nå bruker man hele troppen, og mens vi vet omtrent hvem de 11 beste er, vil de spillerne som er fra nummer 12 til 25 vise seg frem for manageren og sørge for at det er de som blir valgt om det blir rokkeringer på laget, sier Schmeichel.

- En spiller som Frederico Macheda har vært god i forsesongen, mot Vålerenga får han en ny mulighet til å vise at han ikke bør lånes ut.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool23221054153967
2Manchester City24163565273851
3Leicester City24153652242848
4Chelsea2412484132940
5Manchester United249783629734
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder