Her setter Martial fyr på tittelkampen

(Manchester United-Tottenham 1-0) Etter 81 målløse minutter på Old Trafford, avgjorde José Mourinho-innbytter Anthony Martial (21) toppoppgjøret mot Tottenham.

Samtidig som Manchester United-spiss Romelu Lukaku (24) tok sats på et høyt utspark fra David de Gea (26), startet franskmannen på et løp inn bak ryggen til Tottenham-forsvarer Eric Dier (23).

Da stussen kom, var Martials timing perfekt, og med et enkelt touch styrte unggutten ballen forbi Tottenham-keeper Hugo Lloris (32).

Seieren er massiv for Manchester United, som distanserer dagens motstander med tre poeng og samtidig legger press på Premier League-leder City. Byrivalen leder nå med bare to poeng før ettermiddagens bortekamp mot West Bromwich.

AVGJORDE: Eric Dier ble lurt, mens Jan Vertonghen kom for sent da Martial satte inn seiersmålet for Manchester United. Foto: NTB scanpix

Mourinhos taktiske mestertrekk

Følg Premier League-runden i VG Live

Igjen var det en Mourinho-beslutning som avgjorde for United. Martials scoring var den syvende gangen en innbytter fant veien til nettet for rødtrøyene denne sesongen.

Det kan ingen andre lag matche i Premier League.

– Dette satt langt inne for United, men de fikk belønningen til slutt. Mourinho blir genierklært igjen, sier TV 2-ekspert Brede Hangeland.

– Dette er fortjent. De begynte å presse høyt i andre omgang. Samtidig kan dette bli et problem for Martial, som nå kan bli kjent som en superinnbytter, sier kollega Erik Thorstvedt om angriperen som selvsagt helst ville spilt fra start.

MATCHVINNER: Anthony Martial kom inn fra benken og scoret mot Tottenham. Foto: NTB scanpix

Tottenhams stjernesmell

For Mauricio Pochettinos mannskap er tapet tungt å svelge. Dele Alli (21) var nær ved å sette inn 0–1 midtveis ut i andre omgang, men ellers skapte hvittrøyene lite.

– Det eneste laget som skapte muligheter, var oss. Bortsett fra Dele Alli-sjansen, kontrollerte vi dem på en veldig god måte, sier Mourinho.

INNBITT: Det var tydelig hvor mye Martials mål betydde for Mourinho. Foto: NTB scanpix

Savnet av en strekkskadet Harry Kane (24) var stort for Spurs. I første omgang var noen utsøkte, retningsbestemte mottak av den 21 år gamle midtbanestrategen Harry Winks blant det mest severdige fra bortelaget.

Samtidig må Pochettino konstatere at han nå har tapt 10 av 13 oppgjør mot et av Mourinhos lag. Lørdag visste argentineren at oppgaven ville bli tøff. For Mourinho har gjort Old Trafford til et fort denne sesongen. Etter fem hjemmekamper er statistikken formidabel: På hjemmegress har Manchester United fem av fem mulige seirer, 15 scorede mål og null innslupne.

– Det er et veldig smertefullt tap for spillerne, for oss alle, men slik er fotball. Jeg føler meg stolt, for vi var konkurransedyktige og kjempet godt, sier Pochettino.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder