Niklas Bendtner har slitt med en lyskeskade i forkant av VM. Foto: JONATHAN NACKSTRAND / AFP

Nicklas Bendtner vraket fra Danmarks VM-tropp

Rosenborgs 30 år gamle danske spiss blir ikke å finne i mesterskapet i Russland. Heller ikke lagkamerat Mike Jensen (30) er med i troppen til Åge Hareide.

Publisert:

– Bendtner og Bjelland er ute fordi vi tror ikke de blir klare til den første kampen mot Peru. Det blir for tett på og den kampen er meget viktig. Det er tungt å si til dem at de ikke skal til VM. De har jobbet hardt for dette. Det er det verste med å være trener, særlig før et VM, sier Åge Hareide ifølge det danske fotballforbundets Twitter-konto.

Samtidig benytter den norske landslagssjefen anledningen til å skryte av Bendtners reaksjon til vrakingen.

– Bendtner reiser seg og spør om han kan få si noe, før han ønsker laget lykke til. Måten de tar det på er fantastisk, sier Hareide videre.

«De» inkluderer også Rosenborg-kollega Mike Jensen, samt Peter Ankersen og Andreas Bjelland. Firkløveret ble ofret da Åge Hareide kuttet sin tropp fra 27 til de 23 spillerne som skal reise til Russland.

Nicklas Bendtner skadet seg i sin siste kamp før VM-oppkjøringen for Rosenborg forrige søndag og har kjempet for å bli skadefri i lysken den siste uken.

Søndag kom den negative beskjeden, bekreftet av det danske fotballforbundet. Noen minutter før det ble offentliggjort, la spissen ut dette svarte bildet på sin Instagram-konto:

SVART: Nicklas Bendtners Instagram-story gikk i svart like før han ble vraket. FOTO: @bendtner14 på Instagram.

Skadet

Bendtner hadde sammen med forsvarsspiller Andreas Bjelland og spiss Andreas Cornelius fysiske tester før det endelige uttaket søndag.

- Det er tiden som er problemet. Bendtner fikk skaden i siste seriekamp. De (Bendtner, Bjelland og Cornelius) kjemper mot tiden. Spørsmålet er om vi kan regne med dem i det hele tatt - om de blir tatt ut, sa Hareide til VG søndag formiddag, kun noen timer før uttaket ble offentliggjort.

Danmark var ikke med i VM i 2014, men Bendtner var med i VM i Sør-Afrika for åtte år siden.

NTB meldte først ved en feil at Mike Jensen og Bendtner fra Rosenborg var med i VM-troppen. Men den troppen handlet om bruttotroppen på 27-spillere, ikke 23 mann som endelig skal til VM i Russland.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder