FJERDE SEIER: Samboerparet Kristin Moen Skaslien (32) og Magnus Nedregotten (27) jubler etter seieren – etter en ekstraomgang – mot Finland natt til lørdag norsk tid.
FJERDE SEIER: Samboerparet Kristin Moen Skaslien (32) og Magnus Nedregotten (27) jubler etter seieren – etter en ekstraomgang – mot Finland natt til lørdag norsk tid. Foto: Natacha Pisarenko / TT / NTB scanpix

Curling-Kristin er sjefen – ber TV-seerne om unnskyldning

Publisert:
SPORT

PYEONGCHANG (VG) Kristin Moen Skaslien (32) ber om unnskyldning hvis TV-seerne hjemme i Norge synes hun og samboer Magnus Nedregotten (27) banner for ofte på vei mot OL-semifinalen i mixed double-curling.

– Vi har en direkte stil. Det er dynamikken vår, og slik vi liker det. Det er bare å få det ut hvis det er litt frustrasjon, sier hun til VG i pressesonen under tribunene i curlinghallen i OL-byen.

– Det kommer kanskje noen banneord på TV. Unnskyld for det. Det skjer i kampens hete, tilføyer hun etter mixed double-parets femte kamp.

Norge måtte gjennom en ekstraomgang for å slå Finland, som ifølge Kristin Moen Skaslien spilte ekstremt godt, natt til lørdag norsk tid. Etter fire seirer skal imidlertid mye gå galt for at Kristin Moen Skaslien og Magnus Nedregotten – som har vært samboere i fem år – ikke skal komme til playoff og semifinale.

USA lørdag formiddag norsk tid og Kina natt til søndag gjenstår i det innledende plassering-spillet.

Det er lite som tyder på at Norges medaljehåp-duo vil legge bånd på seg når det gjelder omgangsformen og språkbruken de to imellom på OL-isen.

– Det er sjelden vi er totalt uenig. Men hvis man er det, må man si fra. Vi kan jo ikke stå og diskutere i all evighet, sier Kristin Moen Skaslien.

På spørsmål om hvem som er sjefen, svarer hun at hun ikke tror det er noen «sjefen over sjefen».

Magnus Nedregotten er ikke umiddelbart enig i det. Han mener, med et samboerglimt i øyet, at «det må jo bli Kristin».

– Hun er bare sjefen. Hun er eldst, har høyest utdanning og hun har spilt curling lengst, sier han.

Vel å merke etter at han har innrømmet at det «kan hende» det er han som tar kommandoen i stressede situasjoner. I og med at han er størst, rent fysisk, brummer det kraftigere fra hans bryst og strupe.

VG gir deg alt om OLsjekk vårt studio

På spørsmål om det – hvem som brummer mest akkurat i den kampen – har med dagsformen å gjøre, svarer han bekreftende.

– Ja, i dag (mot Finland) hadde jeg for høy spenning fra start. Jeg sto i fare for å ta forhastede beslutninger. Da er det godt å ha en partner man har tiltro til, sier Magnus Nedregotten.

Han sier at de ikke er redde for å «skyte inn i en samtale» og si hva de mener. De venter ikke til de liksom skal ha snakket ferdig. Praten under kampen gang skjer ikke i en slags beste sosialdemokratiske ånd.

– Det er deilig å kunne si det direkte, sier han.

– Kan det være en ulempe å være samboere i forbindelse med kommunikasjonen i kampene?

– Det kan være det. Du kan bli mer irritert på en du kjenner godt når det butter imot. Det er som når du kjenner ungene dine, uten at jeg vet det, men du vil gjerne at de skal prestere veldig godt, og så får du en slags ekkel følelse når de ikke gjør det, svarer og forklarer Magnus Nedregotten.

Norges mixed double-trener Thomas Løvold (37) mener at helst begge, Magnus og Kristin, skal være sjef. Han sier at «man vanligvis» ikke er på lag med den man er samboer med, og at det et fordeler og ulemper ved det.

– Tonen der direkte. Det er om å gjøre å finne sin stil, sier han om sitt par.

PS! OL i Pyeongchang ser du på TVNorge, Eurosport Norge og Eurosport Player fra 9. februar. Rettighetshaver Discovery og VG har et redaksjonelt samarbeid.

Her kan du lese mer om