DUKET FOR FEST: Alt ligger til rette for en ellevill avslutning på Telenorligaen i Lillehammer. Foto: Eivind Von Døhlen, Telenorligaen

VG trapper opp e-sport-satsingen: Inngår samarbeid med Telenorligaen

Neste helg får du se noen av Norges beste e-sportsspillere eksklusivt på VGTV, når alt skal avgjøres i finalerundene av League of Legends, Rocket League og Counter-Strike: Global Offensive.

Det ble klart etter at VG sikret seg rettighetene til Norges nasjonale e-sportsliga, Telenorligaen. VG skal, i samarbeid med Good Game AS, være med på å heve e-sport i Norge. Og det hele begynner med finalerunden av Norges største nasjonale e-sportsliga, Telenorligaen, 24. og 25. november.

Den norske ligaen er Europas største. Over 4000 spillere og 600 lag spilte i sesongen som nå kulminerer i avslutningshelgen i Maihaugsalen på Lillehammer 24.- og 25. november, hvor de beste spillerne møtes for å kjempe om 250.000 kroner.

les også

E-sportens gigantiske økonomi: Så mye er gamingindustrien verdt

Pluss content

– E-sport er i enorm vekst over hele verden, og Telenorligaen samler både bredden og toppen i det norske miljøet. Da er det en viktig milepæl å få Norges ledende sportsredaksjon med på jobben å utvikle norsk e-sport videre, sier Harald Strømme, mannen bak selskapet Good Game AS.

GOOD GAME AS-SJEF: Harald Strømme. Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Good Game-sjefen er inne på noe. Tech Radar melder at prognosene viser at e-sport vil ha drøye 380 millioner seere på verdensbasis i løpet av 2018.

– Den pedagogiske jobben VG og NRK har gjort for sjakk som TV-idrett er imponerende. Målet er å få til noe tilsvarende innenfor e-sport, sier Strømme.

Vil videreutvikle e-sporten

Strømme er tidligere Discovery- og TVNorge-sjef, og det var han som tidligere inngikk et omfattende samarbeid med VG om dekning av Eliteserien i fotball. Men nå er det ikke bare Rosenborg, Molde, Brann og fotball som gjelder.

les også

Tips og triks: Alt du må vite om Red Dead Redemption 2

Pluss content

Nå er det også lag som Nordavind, Kingpins og Riddle, i tillegg til grener som Counter-Strike: Global Offensive, Rocket League og League of Legends.

Samleside: Her finner du alle spillsaker fra VG

De spillene er tre av mange spill VG har skrevet om for VG Pluss-leserne gjennom denne høsten, og i VG-ledelsen er entusiasmen stor for å utvide og øke satsingen.

– Med våre sterke redaksjonelle krefter, og gjennom kanaler som Snapchat og VGTV er ambisjonen å videreutvikle e-sporten i nært samarbeid med Good Game, sier Thomas Manus Hønningstad, administrerende direktør i VGTV.

les også

Ny storsatsing fra NFF: Slik skal Norge bli en e-sport-gigant

Pluss content

E-sport for mannen i gaten

Tor-Steinar Nastad Tangedal, grunnlegger av spillnettsiden Gamer.no og leder for Telenorligaen gleder seg også over samarbeidet.

– Nå får vi vise frem e-sport enda mer, slik at også mannen i gaten blir kjent med hva e-sport faktisk er, og hva de ulike spillene handler om, sier han.

TELENORLIGAEN-LEDER: Tor-Steinar Nastad Tangedal. Foto: Eivind von Døhlen/Telenorligaen

– Det er svært gledelig at VG vil være med på å løfte dette frem og både anerkjenne og forbedre det vi driver med. Det vi ser fra VGs ønske er akkurat det vi ser etter i en partner, noen med genuin interesse for å skape noe fett sammen med oss. Nå får vi muligheten til å ta nye, viktige steg i ved hjelp av ressursene til et stort mediekonsern. Dette får også stor innvirkning på synligheten. Vi når kjernepublikumet gjennom streamingtjenesten Twitch, men hos VG kan vi nå en annen og mye bredere målgruppe og det er essensielt for å vokse og utvikle norsk e-sport.

Sluttspillet sendes i sin helhet på VGTV, live fra Lillehammer. Sendingen er et første skritt mot et langsiktig samarbeid hvor VG sammen med Good Games AS, skal være med på å heve e-sport-dekningen i Norge.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder