EUROPAMESTER: Karsten Warholm tok torsdag kveld sitt første EM-gull, da han vant finalen på 400 meter hekk i Berlin. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

NRK: Tyrkia la inn protest mot Warholms gulløp

BERLIN/OSLO (VG) Etter at Karsten Warholm (22) torsdag kveld tok EM-gull på 400 meter hekk, kom det inn en protest mot nordmannens løp. Ifølge NRK kom protesten fra Tyrkia.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Vi har fått informasjon om at ble lagt inn en protest mot Karsten etter løpet i går. Vi vet ikke fra hvem, og på hvilket grunnlag, sier sportssjef i Norges Friidrettsforbund Håvard Tjørhom, til NRK.

les også

Karsten Warholm vant EM-gull: – Jeg skulle bare gi blanke i morgendagen

les også

Sjekk Warholms drømmeår fra gull til gull

NRK skriver videre at protesten kom fra Tyrkia. Den eneste tyrkiske deltageren i finalen var sølvvinnere Yasmani Copello (31), som hadde en tett kamp mot nordmannen nesten helt inn til målstreken.

Protesten er behandlet og avvist av juryen.

Warholm løp i mål på 47,64, 17 hundredeler foran Copello.

les også

Derfor er han folkehelt: Både norsk og unorsk!

les også

Stjerneduoens rørende møte etter EM-gullet: – Han har betydd alt

Tjørhom sier til NRK at grunnlaget for protesten sannsynligvis er en hekkepassering i den siste svingen, der Warholms venstrefot kom litt langt ut på hekken.

– På TV-bildene kan det se ut som han går på utsiden av den ene hekken. Men juryen har tilgang på bilder fra alle vinkler, og har kommet fram til at det ikke skjer noe ureglementert, sier friidrettssjefen.

Se Warholm omfavne treneren etter gullet:

NRKs friidrettsekspert Vebjørn Rodal har studert gulløpet igjen, og kan ikke se at 22-åringen gjorde noe galt.

– Tidligere har det vært snakket om at Karsten har vært i grenseland på akkurat det der, men i år han det sett stort sett bra ut, sier han til NRK.

Copello til VG: – Jeg liker ham

Da VG snakket med sølvvinner Copello etter finalen torsdag, var det lite som tydet på at han var misfornøyd med måten Warholm hadde kommet seg over hekkene på.

–Jeg liker ham, han løper fantastisk i år. Jeg er glad på hans vegne, sa sølvvinneren torsdag kveld.

– Min venn fra Norge er fantastisk i år. Det er umulig å slå ham, sa Copello, som også var strålende fornøyd med sin egen prestasjon.

Tror ikke Warholm var klar over protesten

Til TV 2 forteller Tjørhom at Warholm sannsynligvis ikke fikk vite om protesten selv torsdag kveld.

– Jeg tror ikke han fikk vite det, og det er sikkert like greit. Det er ikke vits å få en sånn beskjed, sier sportssjefen.

Han rakk aldri å bli veldig bekymret for eventuelle konsekvenser av protesten. Blant annet fordi han stoler på Warholms trener, Leif Olav Alnes, og delvis fordi de raskt studerte løpet om igjen, både på TV-bildene og på video fra deres egne kameraer.

PS: Fredag kveld skal Warholm igjen kjempe om EM-medaljer. Klokken 21.05 løper han finale på 400 meter uten hekker.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder