IKKE TIL OL: Magnus Moan blir ikke å se i OL. Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Lagkamerat Schmid om «vinnertypen» Moan: – Han er krevende

SEEFELD/OSLO (VG) Magnus Moan (34) fikk OL-plass rett før fristen, men valgte å si fra seg plassen. Lagkameratene forteller om en vinnertype, som blir frustrert når ting ikke går hans vei.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

– Jeg føler at jeg ikke er klar, hverken fysisk eller psykisk til å stille best mulig forberedt i OL. Gjennom karrieren har jeg vært en ener, og vært med i så mange mesterskap at jeg vet at en positiv holdning er helt avgjørende. Resultatene har ikke vist at jeg har det nødvendige nivået for å være godt forberedt, sier Magnus Moan i en pressemelding.

les også

OL-håpet Jan Schmid bor fortsatt på gutterommet

Magnus Krog overtar plassen til Moan. Søndag morgen var Moan med i det siste uttaket til Olympiatoppen, men 34-åringen fra Trondheim snudde.

Moan og forbundet skal ha vært uenige om oppladningen til mesterskapet. Lagkameratene til Moan beskriver en løper som er høyt oppe og langt nede.

Jan Schmid var overrasket over at Moan trakk seg fra OL.

– Magnus er krevende. Han er en ordentlig vinnertype. Han vil vinne. Han blir sint om det ikke går veien, og kjempeglad når ting går veien. Men han er en kjemperessurs når han er i siget. Jeg har kjent ham siden han var syv år, så jeg vet at han er opp og ned, sier Jan Schmid til VG.

VG har vært i kontakt med Magnus Moan søndag ettermiddag. Han ønsker ikke å kommentere saken ut over pressemeldingen.

Graabak: Spesielt å si nei

Jørgen Graabak vant to OL-gull i Sotsji for fire år siden.

– Det er rart å takke nei til en plass i OL. Men jeg er ikke i hans sko. Jeg vet ikke hva som foregår oppi hans hode. Men det er noe spesielt når man velger å si nei til OL-plass, sier Graabak til VG.

Han ble nummer fem i Seefeld søndag.

– Magnus er en kar som er høyt og lavt. I medvind er han blid og glad, når det går litt imot det liker han ikke. Han er en vinner. Det går utover humøret hans det, som alle andre, når han ikke får det til som han vil, sier Graabak.

Moan er misfornøyd med oppladningen til OL.

– Jeg har ikke fått imøtekommet den oppladningen som jeg erfaringsmessig mener er best for meg, og det å være reserve og bruke negativ energi gagner hverken meg eller laget, så det ble mest riktig for meg å gi fra meg OL-plassen, sier Moan i pressemeldingen.

– I går kveld var vi enige med Magnus Moan om veien frem mot OL sammen med resten av laget. I dag hadde han ombestemt seg, og følte seg ikke klar for å prestere i OL, sier sportssjef i kombinert, Ivar Stuan i en pressemelding fra Olympiatoppen.

Moan ble olympisk mester på stafett under sist OL. Han har to sølv og en bronse fra olympiske leker.

Magnus Krogh som overtar plassen til Moan ble nummer 24 i Seefeld søndag.

– Jeg er takknemlig for at jeg får reise og at jeg får litt mer tid til å forberede meg til konkurranser. Får jeg litt mer tid, så kan jeg snu dette til å bli bra, sier Krogh.

Uenigheter

Det har vært uenigheter mellom forbundet og Moan.

– Moan ønsket å kjøre sitt eget løp, i stedet for å følge lagets plan. Det kunne ikke vi gå med på. Vi har et prosjekt i laget som heter «Vinne sammen», hvor vi jobber sammen mot felles mål, og hvor alle bidrar. Med grunnlag i dette ble det helt feil for oss å ha en utøver utenom dette fellesskapet, fortsetter Stuan.

les også

Moans dom etter Northugs comeback

Moan ligger på 20. plass i verdenscupen totalt denne sesongen. Han gikk ikke søndagens renn i Seefeld som Akito Watabe vant overlegent. Jarl Magnus Riiber kom på annenplass. Videre ble Jørgen Graabak nummer fem, to plasser foran Jan Schmid, mens Espen Andersen ble nummer ni. Moan-erstatter Magnus Krog kom på 24. plass og ver fem minutter bak.

PS: OL i Pyeongchang ser du på TVNorge, Eurosport Norge og Eurosport Player fra 9. februar. Rettighetshaver Discovery og VG har et redaksjonelt samarbeid.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder