BEKLAGER: Tor-Anders Hanssen, generalsekretær i Golfforbundet, beklager etter at det har oppstått feil også i dameklassen. Foto: Golfforbundet, pressebilde.

Golfskandalen forverres: Feil også i dameklassen

Golf-NM sist helg viser seg å ha feil resultater også i dameklassen.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

VG skrev tirsdag om at feil i turneringsoppsettet fratok Daniel Øverås fra Ålesund Golfklubb seieren i golf-NM matchspill.

Årsaken var at det ble prøvd ut et nytt type matchspill, og simuleringen av de ulike resultatene stemte ikke. Flere utøvere fikk dermed feil rangering.

Tre utøvere i herreklassen ble byttet feil fra B-sluttspillet til A-sluttspillet, og det samme motsatt vei. Til slutt ble resultatene slettet og trolig blir NM spilt på nytt.

Bakgrunn: Skandale i NM - vinneren fratas seieren

Tidligere i uka trodde Golfforbundet at dameresultatene stemte, men nå viser det seg at det også er feil. Julia Myklebust og Karoline Nordmoen Pedersen skulle ha spilt shoot-out om fjerdeplassen og dermed plass i A-puljen, men Pedersen ble feil rangert foran.

Les også: Woods ferdig med rehabiliteringsprogram

Beklager igjen

Tor-Anders Hanssen, generalsekretær i Golfforbundet, beklager nok en gang.

– Det er det samme som vi har sagt tidligere. Det er trist at det ble en feil. Det er sånn som kan skje. Det er et nytt konsept vi har prøvd ut. Vi har beklaget oss overfor spillere og andre, sier han til VG.

Se også: En omtåket Woods i fengsel

Vinner Tina Mazarino blir fortsatt stående.

– Forskjellen i dameklassen og herreklassen var at dameklassen var formelt ferdigspilt og resultatet står dermed. Det får ikke konsekvenser i senere turneringer for noen av de involverte. Vi kompenserer dem som har blitt involvert, sier Hanssen.

Det er ikke snakk om økonomisk kompensasjon, men at deltagerne får ranking-poengene de skulle hatt og sikres muligheten til å spille i NM.

Fikk du med deg denne? Får bot etter finger til supportere

Kritikk

Redaktør Jan E. Espelid i golferen.no ber noen ta ansvar for feilen i et kritisk innlegg på nettstedet.

«Ansvar er ikke noe man får. Det er noe man tar. Hvis ingen er villig til å ta det, bør noen gå. Alt annet blir tjenesteforsømmelse i forhold til det oppdraget man er betrodd til. I første omgang overfor seks herrespillere og to damespillere i et Norgesmesterskap i matchspill. I neste omgang overfor alle oss om bedriver golf i en eller annen organisert form i Norge.»

Lest dette? Tottenham forbereder Joshua King-bud

Slik svarer Tor-Anders Hanssen konfrontert med kritikken:

– Jeg er administrativt ansvarlig. Vi har brukt tid på å finne feilen. Golfforbundet tar skylden. Vi må se på rutinen og hvordan vi kan unngå at slike ting skal oppstå i framtiden. Det er viktig for meg å påpeke to ting: Matchspillet ble veldig godt mottatt hos spillerne og at Drammen Golfklubb sto for et veldig fint arrangement.

– Får disse blemmene konsekvenser for noen?

– Det er for tidlig å si. Alt som har med personell å gjøre tar vi innad i forbundet. Ikke i media, svarer Hanssen.

Lekkasje: Dopingmistanke rundt Henrik Ingebrigtsen

Muligens nytt NM

For herrene ble feilen oppdaget underveis i turneringen, og alle resultater ble dermed strøket. Golfforbundet har invitert til nytt Norgesmesterskap 24. juli, og har dialog med spillerne om dette blir noe av.

Endringene i det nye matchspillet innebærer at det spilles flere 9-hullsmatcher og med et innledende puljespill.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder