PAYET-JUBEL: Dimitri Payet jubler for sin 2-0-scoring hele seks minutter på overtid mot Albania. Foto: Thanassis Stavrakis Ap

Agenten: – Payet blir latterlig dyr

Storklubbene vil ha Frankrikes EM-helt

Storklubbene må ifølge agenten betale «latterlig mye penger»  hvis de skal hente det som kanskje har vært EMs beste spiller til nå, Dimitri Payet (29).

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Mens Didier Deschamps kunne juble for nok en trepoenger, danset Slaven Bilic på bordet av glede etter Dimitri Payets sene 2-0-scoring mot Albania onsdag kveld.

West Ham-manager Bilic så raskt kvalitetene i Payet. Han skrev en femårskontrakt med opsjon på ytterligere 12 måneder med den da 28 år gamle franskmannen i juni i fjor, bare for å forlenge den i februar.

Les også: Löw beklager trusegrafsing - lover rene hender mot Polen.

Den franske EM-helten, som scoret igjen mot Albania i går, har kontrakt med London-klubben til sommeren 2021. En stiv pris etter en forrykende Premier League-sesong, hvor han blant annet ble tatt ut på årets lag, har nok blitt enda høyere etter Frankrikes to første EM-kamper.

Les også: Super-Payet gråt av glede: – Vet ikke om vi kan si at jeg er helten

Tre klubber er fristet

Det skremmer ikke alle. Britiske medier hevder i dag at de tre store klubbene Chelsea, Manchester City og Paris Saint-Germain alle er interessert i å hente Payet.

29-åringens agent er klar på at det blir dyrt. Fryktelig dyrt.

– Han gjør det bra for Frankrike og skal de hente ham nå så snakker vi latterlig mye penger. Men fotball er fotball, så du vet aldri, sier Mark McKay til SkySports.

«Latterlig mye» skal være rundt 60 millioner pund - over 700 millioner kroner. West Ham betalte angivelig 125 millioner kroner da klubben hentet Payet i fjor.

Agent McKay virker selv overrasket over det han har sett av sin klient det siste året.

– Vi visste selvsagt at han var en god spiller, men jeg tror ingen forventet det han har vist i Premier League denne sesongen, sier McKay.

I går reddet han Didier Deschamps - som i åpningskampen da han avgjorde mot Romania.

Etter supertreffet i den kampen ble Payet sammenlignet med Zinedine Zidane.

Imponerende statistikk

Og han gjorde det på imponerende vis. Foruten 2-0-målet så statistikken til 29-åringen slik ut etter 96 minutter på hans gamle hjemmebane Stade Vélodrome i Marseille:

• 54 pasninger - han traff på 79 prosent
• 84 berøringer - bare to bommet han på
• Tre skudd på mål - én scoring

Etterpå innrømmet 29-åringen at det var spesielt å komme tilbake til Marseille, hvor han spilte 72 kamper fordelt på to sesonger, før han byttet Ligue 1 og Marseille, med Premier League og West Ham.

– Det var spesielt for meg å komme tilbake hit. Å score mål på min tidligere hjemmebane var følelsesmessig sterkt, sier Payet til UEFA.com. Akkurat nå er han delt toppscorer i mesterskapet med sine to scoringer, samme antall som gruppekollega Bogdan Stancu har for sitt Romania.

Les også: 2016-versjonen: De har scoret i Marseille!

Avgjørende bytter

Det var imidlertid ingen lettkjøpt seier mot Albania onsdag.

– Jeg er selvsagt glad selv om seieren satt langt inne. Vi la ned mye jobb i 2. omgang og fikk betalt til slutt.

Nå spørs det om West Ham vil «cashe inn» og ta gevinsten.

PS! Bayern Münchens Kingsley Coman ble tidenes yngste franske landslagsspiller i et stort sluttspill, med sine 20 år og to dager. Han slettet med det Monaco-legenden Bruno Bellones 34 år gamle rekord med 116 dagers margin.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder