RETT I KJELLEREN: Ronda Rousey var allerede ute å kjøre da Holly Holm sparket henne knockout i 2. runde i UFC-tittelkampen i Melbourne 15. november i fjor. Foto: Paul Crock , Afp

MMA-stjerne snakker ut om de mørke tankene etter sjokktapet

MMA-stjernen Ronda Rousey (29) røper at hun umiddelbart etter det brutale nederlaget mot Holly Holm (34) tenkte på om livet fortsatt var verd å leve.

 • Øystein Jarlsbo

Artikkelen er over fire år gammel

– Jeg satt i et hjørne (i legerommet) og kjente det slik: «Hva kommer jeg til å være nå, hvis jeg ikke er dette (superstjerne)». Jeg satt bokstavelig talt der og tenkte på å ta livet av meg selv, fortalte hun TV-vert Ellen DeGeneres under hennes talkshow i USA tirsdag.

BAKGRUNN: Tidenes overraskelse i UFC

– Akkurat i det øyeblikket tenkte jeg «jeg er ingenting», tilføyde Ronda Rousey.

Knockout

Avisen New York Post er en av mange medier som har formidlet Ronda Rouseys oppsiktsvekkende innrømmelser sittende i stolen hos Ellen DeGeneres.

Hun gikk på en skikkelig smell, fysisk og prestisjemessig, mot Holly Holm i MMA-stevnet «UFC 193» i Melbourne 15. november. Det var tidligere «uovervinnelige» Ronda Rouseys første tap i oktagonet (buret MMA-fightenerne slåss).

Ronda Rousey har tjent seg søkkrik på sin fysiske styrke og nærmest patenterte knep i MMA-sirkuset, og ikke minst mediaoppmerskomheten hun er blitt til del.

Leste du denne? Kan tjene 60 mill på revansjmøte

Rousey, som er født i California, vant OL-bronsemedalje i judo i Beijing for syv og et halvt år siden og VM-sølv i samme kampsport året før i Rio. Begge gangene i 70-kilosklassen.

I mixed martial arts hadde hun 12 seiere på 12 kamper, hvor av tre på knockout og ni etter såkalt submission. Kamp nummer 13 endte med knockout, som Holly Holm - mange ganger tiltenkt motstander for Cecilia Brækhus i bokseringen - sto for.

– Jeg vil ha barn

Brækhus om nakenbilder: – Hadde doblet inntektene mine

Den var brutal, og brutaliteten og sjokket var årsaken til Rouseys dystre tankespinn i Australia for tre måneder siden.

Til Ellen DeGeneres - og alle TV-seerne - fortalte hun i går kveld amerikansk tid at det var kjæresten hennes som reddet henne ut av «kjelleren». Han heter Travis Browne. Han er også MMA-utøver.

– For å være ærlig, kikket jeg opp og så min mann, Travis, stå der. Og jeg så på ham og følte det slik: «Jeg vil ha barn, jeg trenger å holde meg i live», sa Ronda Rousey til den kjente TV-verten.

Ronda Rousey forteller også nå at hun ble fullstendig slått ut første gang Holly Holm traff henne. Hun mistet dybdesynet, romfølelsen og hukommelsen. Holms innledende slagserie noen sekunder inn i tittellkampen var fullstendig ødeleggende - for Ronda Rousey.

Brækhus-rivalen var stor underdog - LES FORHÅNDSSAKEN

Badedraktmodell

– Jeg var ikke til stede i det hele tatt, vedgår Rousey.

FILMINNSPILLING: Ronda Rousey (t.v) under innspillingen av filmen om Ronda Rousey. Foto: , Courtesy of Warner Bros. Picture

Hun «overlevde» første runde, men ble senket av et voldsomt spark fra Holly Holm - mot Rouseys hode - i andre runde.

Holly Holm skal forsvare sin tittel mot Miesha Tate 5. mars i «UFC196» i Las Vegas. Tate har tapt to ganger for Rousey, som etter planen tilbake i oktagonet i november.

Foreløpig er hun opptatt med å lege skadene Holm påførte henne, kort sagt komme til hektene.

Rousey har imidlertid klart å holde interessen for egen person på samme nivå som før hun fikk juling av Holly Holm. For noen dager siden ble hun presentert som en av Sports Illustrateds badedraktmodeller i magasinets årlige Swim Suit-utgave.

Rousey spiller seg selv i film - LES SAKEN

– Jeg vil fighte mot Holly (Holm). Jeg vil slå henne, slik at alt blir riktig igjen, sa Ronda Rousey under intervjuet med Ellen DeGeneres.

Mer om

 1. Kampsport

Flere artikler

 1. Ronda Rousey gjør endelig comeback

 2. MMA-Rousey tilbake: – Kan være siste gang vi ser henne

 3. Ny knockoutsmell for Rousey - totalt ydmyket i UFC-buret

 4. UFC-analyse: Store ubesvarte
  spørsmål før Rouseys retur

 5. Brækhus med stikk til gammel rival: – Hun unngikk meg i to år

Fra andre aviser

 1. Ødegaard topper nordmenns Google-søk i år

  Bergens Tidende
 2. Mathis vet at bare knockout kan gi seier

  Fædrelandsvennen
 3. Tre minutter med gåsehud

  Aftenposten
 4. Brækhus forsvarte VM-beltene

  Fædrelandsvennen
 5. Bare fem i verden har råere tall enn Brækhus

  Aftenposten
 6. Brækhus slo svenske Laurén i bakken – forsvarte beltene

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder