VENTER BARN: Christina Vukicevic Demidov og mannen venter barn til sommeren. Foto: Janne Møller-Hansen , Vg

Kommer ikke til å gjøre comeback som toppidrettsutøver: Christina Vukicevic Demidov venter barn med fotballmannen

Christina Vukicevic Demidov (28) er gravid i femte måned
og sier til VG at hun ikke kommer til å gjøre comeback som toppidrettsutøver etter at hun er blitt mor.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Nei, jeg kommer ikke tilbake til toppidretten. Det er et valg jeg har tatt sammen med mannen min, sier Norges tidligere hekkedronning.

– Jeg har respekt for dem som kommer tilbake til toppidretten etter fødsel, men jeg er ikke en av dem, understreker Christina Vukicevic Demidov.

LES OGSÅ: Vukicevic: – Ønsker en verdig avslutning på karrieren

Blir foreldre i sommer

Hun giftet seg med Brann-spilleren Vadim Demidov (29) for snart to år siden. Barnet Christina Vukicevic Demidov venter i månedsskiftet juni/juli er parets første. Han kommer hjem fra treningsleir med Brann på La Manga i dag og er innforstått med at kona samme dag offentliggjør nyheten om at de venter barn.

IKKE PLANER OM COMEBACK: Christina Vukicevic forteller at toppidrettslivet er over. Foto: Janne Møller-Hansen , vg

– Toppidrettslivet er over til fordel for baby og småbarnsliv. Jeg er imponert over at jeg har kunnet gå 22 uker uten å avsløre noe. Men det er begrenset hvor lenge du klarer å holde maven inne, sier Christina Vukicevic Demidov til VG.

Hun er fortsatt innehaver av den norske rekorden på 100 meter hekk. Den er 12,74 og ble satt under et stevne i Nederland for snart syv år siden. Hun har også syv NM-gull i øvelsen. I fjor skulle hun gjøre comeback under NM i Haugesund, men ble skadet unde oppvarmingen.

– Da jeg fant ut på senhøsten at jeg var gravid, var det veldig, veldig koselig. Det stemte greit med tanke på alder og livssituasjon, sier hun.

– Jeg tenkte at det var helt perfekt, etter at jeg giftet meg og prøvde å gjøre comeback i fjor. Jeg kom meg ikke på banen, men jeg klarte å komme tilbake på brukbart nivå. Nå kunne jeg kanskje ha kommet tilbake og løpt på 13 sekunder. Men det er ikke verd det. Barnet skal være i fokus, slår Christina Vukicevic Demidov fast.

LES OGSÅ: Gråtkvalt Vukicevic skadet under oppvarmingen til comeback-løpet

Måtte lyve

Hun sier at det først er nå, i dag, at hun forteller at hennes karriere som toppidrettsutøver er over. Hun vedgår også at hun har løyet om graviditeten. Da media ringte i januar og sa de hadde mottatt tips om at hun var gravid, svarte hun at det ikke medførte riktighet - men at hun og hennes fotballspillende mann hadde anskaffet katt (som er sant).

– Vi har fortalt det til vennene våre. De har vært veldig lojale. Vi har holdt det hemmelig og jeg har stort sett trent som vanlig, sier hun.

BLIR FAR: Vadim Demidov Foto: Bjørn S. Delebekk , VG

På spørsmål om graviditeten var planlagt, svarer hun at hun ikke vil si noe om det. Hun sier imidlertid at man ikke kan planlegge alt, men at «man må gjøre det beste ut av det».

VG+: Christina Vukicevic Demidov: Mine beste styrketreningsråd

Christina Vukicevic har i tidligere intervjuer sagt at hun vil bli mor. Nå sier hun at hun har ventet lenge, samtidig som hun er rask med å tillegge at hun «ikke er så gammel».

– Jeg er ikke så ung, og det kommer stadig opp unge utøvere. Når man blir mor, er på en måte karrieren over. Men jeg kommer sikkert til å glede meg over det jeg har gjort som toppidrettsutøver når jeg sitter og ser OL på TV som 40-50-åring. Men det går også fort over. Nå vi jeg realisere meg på andre områder, sier Christina Vukicevic Demidov til VG.

Hun har nettopp gitt ut en bok om trening og hun publiserer innlegg på egen blogg. Hun vet foreløpig ikke om hun kommet til å gjenoppta jobben som ekspertkommentator for TV 2 eller NRK.

EM i friidrett går i Amsterdam 6. til 10. juli. OL i Rio fra 5. til 21. august.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder