TRØBLET: Casper Ruud røk onsdag ut av Indian Wells.

Casper Ruud slått ut av Indian Wells: − Stemte aldri

Casper Ruud hadde vunnet sine ni siste tenniskamper før møtet med Diego Schwartzman onsdag. Der ble det stopp for nordmannen etter 3-6, 3-6 i strake sett.

Av 

NTB

Publisert:

Tøff motstand ventet Casper Ruud i 4. runde av ATP Masters-turneringen i Indian Wells, og det fikk han kjenne tidlig på. Argentinske Diego Schwartzman startet friskt og brøt nordmannen i første servegame.

Deretter var det en noe frustrert og sliten Ruud som kjempet mot varmen i California. Han tapte det første settet 3-6, før han deretter igjen slet i andre sett til tross for at han brøt serven tidlig. Tidlig i det andre settet måtte Ruud ha tilsyn grunnet en skade på armen, og etter det så det aldri ut som nordmannen kunne komme tilbake mot 11.-seedede Schwartzman. Det endte til slutt med argentinsk avansement med 6-3, 6-3 i sett.

Det så ut som at det var en noe sliten Ruud ute på banen onsdag. Han måtte tåle en lang og tøff batalje mot Lloyd Harris mandag, og så noe frustrert ut i det første settet, som han tapte etter at Schwartzman brøt det første og det siste servegamet til nordmannen.

– Casper kanskje littegrann… Jeg vet ikke om jeg skal si tam, men han kan virke litt energiløs hvis vi skal sammenligne han med på hans beste, sa Eurosport-ekspert Christer Francke etter første sett om nordmannen som har spilt mye tennis i år.

Grafikk: www.sofascore.com

Medisinsk timeout

I sett nummer to var det Ruuds tur til å starte sterkt. Etter et langt game med tunge ballvekslinger brøt han serven til Schwartzman og fikk en god start.

Like etter måtte Ruud ta en medisinsk timeout for å behandle problemer med slagarmen. I det påfølgende gamet ble Ruud brutt for tredje gang i kampen.

Derfra ble veien for tøff for Ruud som måtte tåle tap i 4. runde etter et nytt servebrudd på stillingen 3-4.

– Det stemte aldri helt for min del i dag, sånn er det noen ganger. Kanskje ikke den beste dagen på jobben. All ære til Diego, jeg synes han spilte godt, sier Ruud etter tapet i Indian Wells.

Han skal nå en tur hjem til Norge, før turen går videre til Wien. Ruud søker å sanke nok poeng til å komme med i ATP-finalen i november.

– Jeg følte det litt kanskje på kroppen i dag. Jeg følte meg mer sliten enn normalt. Det er på dager som i dag man må prøve å bite tennene sammen og komme seg gjennom det. I dag klarte ikke jeg det, så jeg har ting å jobbe med hjemme, sier Ruud til NTB.

Med tapet endte seiersrekken på ni kamper uten tap for Ruud. Han vant tidligere i måneden en ATP-turnering i San Diego fem dager før han spilte 1. runde i Indian Wells.

Ruud har vunnet hele fem turneringer i år. Det er det ingen andre på ATP-touren som har greid i 2021.

Publisert:

Mer om

Tennis

Casper Ruud

Flere artikler

 1. Ruud vant slitekamp – nærmer seg ATP-sluttspillet

 2. Knuste verdenslaget i Laver Cup: Smakte ikke på champagnen

 3. Casper Ruud utklasset Norrie: – En av mine beste kamper

 4. Casper Ruud ga Europa drømmestart i Laver Cup: – Fenomenalt

 5. Casper Ruud vant mot tidligere verdensener: – Jeg møtte en legende

Fra andre aviser

 1. Ruud vant slitekamp – nærmer seg ATP-sluttspillet

  Bergens Tidende
 2. Knuste verdenslaget i Laver Cup: Smakte ikke på champagnen

  Bergens Tidende
 3. Casper Ruud utklasset Norrie: – En av mine beste kamper

  Aftenposten
 4. Frustrert Ruud røk ut av US Open

  Aftenposten
 5. Alle de største stjernene har klart bragden. Nå kan Casper Ruud gjøre det.

  Aftenposten
 6. Ruuds TV-intervju gjorde inntrykk: – Norge bør være stolte

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no