LSK-historiens verste Åråsen-mareritt: Tapte for fjerde gang

LILLESTRØM (VG) (LSK-Sarpsborg 1-2)  Fire strake hjemmetap på Åråsen. Det har aldri før skjedd gjennom LSKs 43 sesonger på rad i Eliteserien.

 • Jostein Overvik

Artikkelen er over tre år gammel

– Det er vi selvfølgelig ikke fornøyd med, svarte LSK-trener Arne Erlandsen kort da Eurosport presenterte den negative statistikken for ham.

I neste kamp venter Rosenborg.

– Sånn som vi fremstår nå, så har vi all grunn til å være enda tydeligere med hvordan vi ønsker å fremstå frem mot den kampen, sier Erlandsen om jobben som må gjøres den neste uken.

En elendig 1. omgang og en litt bedre 2. omgang holdt slettes ikke for Lillestrøm. Et nytt hjemmetap fulgte opp nederlagene for Odd, Brann og Haugesund. 16.mai-kampen ble like trist som regnværet for hjemmelaget. Sarpsborg kunne dra hjem med tre velfortjente poeng etter scoringene til Kristoffer Zachariassen og Patrick Mortsensen.

På spørsmål fra Eurosport om hvordan 17. mai blir i Sarpsborg nå, svarte en smilende Geir Bakke:

– Terningkast 6. Det er ikke noe å lure på.

Kortvarig LSK-press

Erlandsen byttet ut begge spissene i pausen. Med Erling Knudtzon og Chigozie Udoji på topp ble umiddelbart mer trøkk i Åråsen-regnet. Lillestrøm skapte mer på et kvarter enn de gjorde på hele 1. omgang.

VG Live: LSK-Sarp fra minutt til minutt

– I dag har Sarpsborg vært klart best. Jeg vil se et helt nytt lag, sa en irritert Erlandsen i pausen.

Både Frode Kippe, Ifeanyi Matthew og Udoji fikk muligheter. Bulgareren Udo headet den største utenfor. Sarpsborg skapte ikke noe før nesten en halvtime var spilt av omgangen. Arnold Origi reddet skuddet fra Ole Jørgen Halvorsen, før Udo igjen fikk en sjanse. Ballen endte noen centimeter utenfor.

Så satte Sarpsborg spikeren i kisten. Mortensen lirket ballen i mål etter en corner fra innbytter Jonas Lindberg rett i mål.

– Jeg skjønte ballen kom til å gå gjennom hele feltet. Det var godt å score igjen, spesielt etter at jeg brant en stor sjanse mot Tromsø forrige runde, sier Mortensen til Eurosport.

Danskens femte mål for sesongen fastslo det som hadde ligget i lufta hele kampen: Sarpsborg vinner sin første seriekamp på Åråsen noen sinne.

– Det er et vanskelig sted å spille. De spiller primitivt, men som lager løser vi det fantastisk, mente den danske målscoreren.

Dommerkonflikten: Edvartsen legger seg flat

0-1: Kristoffer Zachariassen ser 0-1-målet gå inn til stor gølede for Patrick Mortensen (69) og Erton Fejzullahu. LSK-stopper Marius Amundsen og keeper Arnold Origi fortviler. Foto: Terje Pedersen NTB scanpix

– Smarte hele veien

Etter å ha fått dårlig betalt med bare to poeng mot Tromsø, Strømsgodset og Rosenborg vinner Geir Bakkes mannskap en helt nødvendig seier for å henge med Rosenborg, Brann, Odd og Stabæk.

– Jeg synes vi er smarte hele veien. Vi har kontroll på duellspillet, for det blir en fysisk kamp å spille mot Lillestrøm på Åråsen, sier Bakke til Eurosport.

Simen Kind Mikalsen satte inn trøstemålet to minutter på overtid etter en retur fra Sarpsborg-keeper Anders Kristiansen. Men da var det for sent for LSK.

SARPE-JUBEL: Kristoffer Zachariassen (til høyre) jubler for scoringen sammen med Erton Fejzullahu. Foto: Terje Pedersen NTB scanpix

Kanarifansen sendte LSK inn til pause med «blø for drakten». Åråsen-publikumet hadde all grunn til å være misfornøyde. Sarpsborg eide de fleste av de første 45 minuttene og skapte fire av kampens fem sjanser.

Det var derfor fortjent da Zachariassen satte inn 1–0 til gjestene. Origi reddet forsøket fra Ole Jørgen Halvorsen fra spiss vinkel, men LSK-keeperen måtte gi retur. Sarpsborgs gode nykommer fra Nest-Sotra satte ballen i det tomme buret fra fire meters hold.

– Det var et bra skudd fra Ole Jørgen. Returen kom rett i føttene mine, sier han til Eurosport.

41-årig comeback: Deila imponert over Wæhler

Det var gått 38 minutter LSK gikk inn mot pause mer eller mindre opp i limingen. Erton Fejzullahu kom mutters alene med Origi minuttet etter, men curlet ballen rett utenfor. På overtid måtte LSK-keeperen ut i full strekk på et skudd fra Matti Lund Nielsen.

– Det er ikke sånn som vi ønsker å fremstå. Vi slipper til for mye bakover. Vi får ikke tatt vare på de kontringene vi får heller, sa Frode Kippe på vei inn til pause. Keeper Origi kjeftet på seg gult kort.

En blytung kveld for de gule nedrykkskandidatene.

Edvartsen «la seg flat» ni ganger på 25 minutterFikk beskjed om at han var ferdig i Odd - så stengte han buretStabæk-Ba om Pogba: – En helt vanlig vennDeila imponert over Wæhler-comeback - avviser at VIF burde hentet ham

Flere artikler

 1. LSK-historiens verste Åråsen-mareritt: Tapte for fjerde gang

 2. Eks-trener Tom Nordlie: – Det spøker for LSK

 3. Kong Kippe tidenes eldste målscorer i cupfinalen: – Det blir ikke bedre

 4. Pluss content

  Cupfinaleanalyse: Derfor er Sarpsborg 08 knepen favoritt mot Lillestrøm

 5. Zachariassen kriget inn Sarpsborg-poeng etter keeper-selvmål

Fra andre aviser

 1. Fra vondt til verre for Lillestrøm: Tapte fjerde strake hjemmekamp

  Aftenposten
 2. Fikk to gule kort på ett minutt: Her vises Frode Kippe av banen

  Aftenposten
 3. Fikk to gule kort på ett minutt: Her vises Frode Kippe av banen

  Fædrelandsvennen
 4. Bandasjert Kippe ble Lillestrøms helt i dramatisk cupfinale

  Aftenposten
 5. Bandasjert Kippe ble Lillestrøms helt i dramatisk cupfinale

  Bergens Tidende
 6. Bisarr utvisning, tvilsomt straffespark og Lillestrøm-comeback med ti mann

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder