KONTANT: Benson Henderson jubler for seieren etter å ha satt sterke Rustam Khabilov ut av spill i fjerde runde.

KONTANT: Benson Henderson jubler for seieren etter å ha satt sterke Rustam Khabilov ut av spill i fjerde runde. Foto:Reuters,

UFC-Henderson med solid seier

Benson Henderson (30) fikk kjørt seg mot Rustam Khabilov (27), men avgjorde kampen med en lekker slagkombinasjon.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Det var innledningsvis i den fjerde av fem runder at Henderson satte inn støtet i helgens kamp. Han traff sin russiske motstander med en perfekt timet høyre-venstre-kombinasjon.

Khabilov ble tatt skikkelig på senga, og måtte ned i kanvasen. Da var Henderson over ham umiddelbart og avgjorde kampen med en «rear naked choke» som Khabilov måtte «tappe» på.

Etter tre strake seirer måtte dermed Khabilov gi tapt i det som bare er hans andre tap i MMA-karrieren. Han står fortsatt med 17 seirer, og viste i løpet av «UFC Fight Night»-oppgjøret i Albuquerque, New Mexico, at han blir en mann å regne med også i fremtiden.

Tidligere tittelholder

Han hadde et lite overtak i de tre første rundene, men Henderson er en tålmodig herremann som ventet på det rette øyeblikket til å sette inn støtet.

- Det var en glimrende kamp. Det var en god, morom kamp å være en del av. I første runde traff ham meg med et hardt slag, som jeg delvis fikk blokkert, men jeg ble dyttet bakover og tenkte «dæven, du er sterk», sa Henderson da han ble intervjuet etter seieren.

- I kveld fikk jeg muligheten til å gjøre en god prestasjon. Noen ganger avgjør man før tiden, og andre ganger ikke. Det er bare slik det er, sa Henderson som har fått kritikk for ikke å avgjøre kamper før tiden.

Dette var hans første seier før tiden på fire år, og Henderson står nå med 21 seirer og tre tap i karrieren. To av tapene har kommet mot UFC-mester Anthony Pettis.

Henderson hadde lenge UFC-tittelen i lettvekt, men tapte for nettopp Pettis i fjor. Siden da har han vunnet, uten å overbevise, mot Josh Thompson.

Men mot Khabilov viste mannen med svart belte i taekwondo og brasiliansk jiu-jitsu styrke.

Så gjenstår det å se om han snart får en tredje kamp mot Pettis.

Helgens UFC-stevne ble sendt direkte på CMore Extreme, og ligger fortsatt tilgjengelig på CSports.

PS! Tre norske MMA-fightere var også i aksjon i helgen. Norske Jack Hermansson sikret seg tittelbelte i mellomvekt i organisasjonen «Cage Warriors». Mohsen Bahari og Simeon Thoresen var også i aksjon.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder