240.000 har lastet ned Carlsen-app

SPORT

SOTSJI (VG) Kate Murphy (29) er kvinnen bak braksuksessen «Play Magnus».

Publisert:

- Jeg skulle finne ut hvordan vi kunne lage business rundt Magnus og samtidig bringe sjakk til folket. Da kom ideen om denne app-en, forteller den daglige lederen i «Play Magnus».

Både sjakkelskeren og folk som aldri har sittet ved et sjakkbrett trykker app'en til sine bryst. Eller rettere sagt: de har den på sine smarttelefoner.

Murphy har hodet fullt med planer om hvordan de kan gjøre «Play Magnus» enda bedre.

- En mulighet som vi kan tenke oss, er at Magnus gir deg hint, for eksempel ved å spørre «er du sikker på at du vil gjøre dette trekket?». Eller muligheten for å gå tilbake noen trekk i partiet.

- En annen idé vi har er å gjøre som VG, vise i prosent hvordan partiet ligger an. Sånn at vi kan se om vi gjør det bra – eller om det går mot nederlag mot Magnus.

For de uinnvidde: «Play Magnus» er en måte å spille mot Magnus Carlsen på – etter at du har lastet ned app’en hans til din smarttelefon. Du kan starte med å spille mot Magnus som femåring og fortsette oppover i alder. Hvis du er like god som for eksempel Viswanthan Anand, kan du spille mot Magnus som 23-åring, alderen hans nå.

- Spiller Magnus mot seg selv?

- Ja, han har spilt mot seg selv, som 12 år, 14 år, også syv år, for moro skyld. Mot 20 år gamle Magnus spilte han remis.

- Så han klarer ikke å slå seg selv?

- Han bruker ikke syv timer på å tenke. Han spiller kanskje 20-30 minutter, så da er uavgjort veldig bra mot 20 år gamle Magnus.

- Har dere vurdert å innføre handikap?

- Ja, vi har vurdert det, men problemet er at hvis du slår Magnus når han har handikap, så har du jo strengt tatt ikke slått ham…

Murphy må innrømme at hun selv ikke har kommet så langt på «Play Magnus»-app'en:

- Hehe, på flyet hit til Sotsji klarte jeg å slå Magnus som 6,5 år. Men husk jeg er nybegynner. Jeg lærte tidligere i år hvordan brikkene skal flyttes. Jeg trenger på hotellrommet på kvelden.

På den siste statistikken fra App Store er «Play Magnus» den fjerde mest nedlastede. Og i alt er det altså 240.000 mennesker som går med appen på sin iPhone eller android.

Murphy har også en annen nyhet klar: nå skal de begynne å selge «Play Magnus» sjakkbrett.

- De skal være i vinyl slik at barn kan rulle dem sammen og putte i skolesekken, forteller dem.

- Så det går altså fra det digitale til det fysiske?

- Ja, det er litt pussig, men det er fint for barn å få den fysiske tilnærmingen til sjakkbrettet, ikke bare den digitale.

- Hvordan har det vært å jobbe med dette når du ikke har noen sjakkbakgrunn?

- Det har vært en bratt læringskurve. Nå som jeg er inne i dette, synes jeg det er veldig moro, sier Kate Murphy.

Her kan du lese mer om