PØLSEFEST: Finansminister Siv Jensen under partiets pølsefest i Arendal i august. Foto:Petter Emil Wikøren,VG

Høyre sier nei til OL i Oslo i 2022: Nei-dronningen Siv Jensen om OL: Jeg er veldig glad!

Sivs statssekretær om Høyres OL-dom på Twitter: «LOL»

Frp-lederen og finansministeren stilte seg i fremste rekke i
kampen mot et OL i Oslo i 2022. I kveld fikk hun seieren hun ventet på.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

- Vi har vært tydelige og sagt hele veien hva Frp mener. Jeg tror det har vært medvirkende til utfallet vi har sett i kveld. Jeg er selvsagt veldig glad, sier Siv Jensen til VG.

Allerede 16. juni skrev Frp-lederen en kronikk i VG hvor hun hamret løs på OL-prosjektet i Oslo under tittelen «Nei til OL i Oslo».

- Jeg har sittet som finansminister og vært med på å behandle disse sakene. Partiet har opptrådt ryddig. Og nå ser vi hva som er konsekvensen av en ryddig prosess hos oss. Min rolle har vært å formidle det vedtaket Frp gjorde på sitt landsmøte tidligere i år, sier Jensen.

Da resultatet av Høyres gruppemøte onsdag kveld var klart tvitret Jensens statssekretær Ole Berget følgende:

https://twitter.com/OleBerget/statuses/517369076570935296

På Frp-landsmøtet vedtok partidelegatene at Frp er mot OL-prosjektet i Oslo. Som konsekvens ville Frp ta dissens i regjering og stemme mot en statsgaranti i Stortinget.

Finansministeren sier hun er lettet over at hun slipper å bruke skattebetalernes penger på idrettsfest.

- Dette betyr at vi får helt andre debatter om prioriteringene i budsjettet. Nå kan vi fortsette å bruke penger på det som er viktig. Det er mange formål som trenger penger fremover, som barn, ungdom og breddeidrett.

Hun mener det også er viktig at Høyre nå er med på å sette foten ned for IOCs luksus-krav for et OL.

- Dette er et kraftig signal til IOC om at de bør tenke seg om og legge andre betingelser rundt fremtidig avvikling av olympiske leker. Det tror jeg er helt nødvendig, sier Jensen, og legger til:

- Dette har gått fullstendig ut av alle proporsjoner. Og det er IOC-kravene som er hovedårsaken til den folkelige motstanden vi har sett her i Norge. Det har vært krav helt på utsiden av hva det er mulig å ta innover seg, sier Jensen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder