NOK ET TAP: Magnus Carlsen møtte Veselin Topalov i første runde av Sinquefield Cup søndag. Her er nordmannen i aksjon i Stavanger tidligere i år. Foto:Carina Johansen,NTB scanpix

Carlsen åpnet med tap: – Et par dumme tabber

Tidstabbe-tap mot Topalov i Norway Chess – Topalov-tap etter tidsnød i St. Louis

Magnus Carlsen (24) kom i kraftig tidsnød og ga til slutt opp i duellen mot Veselin Topalov (40) i 1. runde av Sinquefield Cup i USA.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– Det føles ikke godt å spille dårlig, sier Carlsen i et intervju med stormester og turneringskommentator Maurice Ashley.

Fem minutter over midnatt norsk tid var partiet over. Da hadde bulgarske Veselin Topalov én offiser over og Carlsens stilling virket håpløs.

VG Direkte: Vi fulgte 1. runde i Sinquefield Cup her!

Nordmannen gjorde trolig en stor feil i det 17. trekket. Senere fikk Topalov byttet av dronningene og avviklet til et fordelaktig sluttspill med offiser over. Etter 40 trekk var det over.

– Skuffende

– Jeg gjorde et par dumme tabber, sier Carlsen, som møter Fabiano Caruana i neste parti mandag kveld norsk tid.

– En veldig skuffende start for Magnus i Sinquefield Cup, oppsummerer VGs sjakkekspert Tarjei Joten Svensen.

I Norway Chess i juni (15. til 26.) møtte Carlsen Topalov også i den første runden. Den endte med et tap som sendte sjokkbølger gjennom sjakkverdenen. Carlsen hadde ikke lest regelverket nøye nok – og tapte på tid.

Syv tap i 2015

Tidligere søndag skrev VG at Carlsen aldri har tapt så mange partier, siden han slo gjennom i sjakkeliten, som har gjort til nå i 2015. Den statistikken ble dermed ytterligere forsterket etter dag én i turneringen i St. Louis.

Etter nederlaget mot Topalov har syv av 39 partier hittil i år endt med tap for verdensmesteren.

– De første partiene i Sinquefield Cup vil gi oss et svar: Er Magnus tilbake? Hvis han er tilbake i sitt gamle jeg, var Norway Chess bare et enkelt feilskjær, mener Peter Doggers - innholdsdirektør for nettsiden chess.com og en av verdens fremste sjakkeksperter.

Verdensmesteren gjorde en forferdelig turnering i Rogaland og ble bare nummer syv med to seirer, tre remis og fire tap.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder