BEKYMRET ELEV OG BESTEMT SJEF: Mats Møller Dæhli håper kneskaden ikke gir ham tilbakeslag denne uken. I går trente han under entustiastisk veiledning av landslagssjef Per-Mathias Høgmo.

BEKYMRET ELEV OG BESTEMT SJEF: Mats Møller Dæhli håper kneskaden ikke gir ham tilbakeslag denne uken. I går trente han under entustiastisk veiledning av landslagssjef Per-Mathias Høgmo. Foto:Bjorn S. Delebekk,VG

Dæhli om skaden: - Det har vært tungt

20-åringen har fått «Jumper’s knee»

MARBELLA (VG) Mats Møller Dæhli (20) tørstet etter suksess
etter Cardiff-nedturen. I stedet fikk han et nytt slag i ansiktet: «Jumper’s knee».

Morten Stokstad
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Den lumske belastningsskaden har skapt voldsomt hodebry for teknikeren som har imponert så stort på landslaget etter debuten høsten 2013.

Innrømmer at det har vært tungt

– Det har vært tungt å få den skaden så tidlig i en ny klubb. Jeg spilte to 90-minuttere, og så får man den. Men det er noe man må håndtere, sier Oslo-gutten, som spilte 60 minutter for Freiburgs B-lag i helgen.

I den vanskelige tiden med benketilværelse i Cardiff var landslaget noe av det som holdt Dæhlis mot oppe. Drømmen om å spille EM i Frankrike i 2016 er noe han virkelig håper å realisere.

Han vet at sjansen for å klare det øker markant med poeng mot Kroatia på lørdag. Nå gjør han alt for å bli klar til EM-kvalifiseringskampen i Zagreb.

Tror ikke skaden er karriereødeleggende

– Jeg håper å kunne trene for fullt hele uken. Men så handler det om å være litt smart også. Jeg jobber veldig hardt med øvelser og med å gjøre alt riktig for å bli klar igjen. Det er hard jobbing, men nå føles det bra. Det er veldig positivt med den kampen der jeg ikke kjente noe som helst.

– Kan skaden være karriereødeleggende på noe vis?

– Nei, det tror jeg ikke. Jeg tror det skal gå over. Men det tar tid. Jeg må bare være tålmodig. Gjøre de rette tingene, svarer Dæhli.

I verste fall må han gjennom en operasjon for å bli kvitt problemet som har rammet en rekke norske fotballspillere som Rune Bratseth, Ole Gunnar Solskjær og Steffen Iversen.

– Akkurat nå er jeg smertefri, så spørs det om det kommer tilbake eller hva som skjer, funderer en noe bekymret Mats Møller Dæhli.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder