FORTSETTER: Den fysiske idretten har kanskje tatt en pause, men den elektroniske pågår for fullt. Foto: Philippe Wojazer / Reuters

Tippetips: Dette er sporten som ikke stopper

Coronaviruset har gjort at sport verden over har blitt satt på vent. Men e-sporten ruller videre – og pågangen er enorm.

 • Yngve Gjerde

Mats Theie Bretvik, eFotball-ansvarlig i Norges Fotballforbund (NFF) sier til VG at de er inne i en svært hektisk periode nå. Ettersom man rådes til å holde seg innendørs har svært mange sett til spill og gaming for underholdning.

Her har du oddstips på hviterussisk fotball!

– For min del er det mer å gjøre i denne perioden, faktisk, forteller Bretvik fra sitt hjemmekontor.

– For vår del i NFF så er eFotball nå den eneste aktiviteten vi kan levere på, så for oss handler det om å levere for våre partnere og til alle der ute som vil delta på noe fotballrelatert, sier han videre.

SJEF: Mats Theie Bretvik (t.h.) er eFotball-ansvarlig i NFF. Her poserer han sammen med landslagssjef Marius Hjerpseth fra et tidligere VG-intervju. Foto: Yngve Gjerde

Alle offisielle samlinger for Norges FIFA- og Pro Evolution Soccer-landslag, som går under samlebegrepet eFotball, har naturlig nok blitt avlyst. Det samme gjelder alle offisielle kamper, men det har ført til flere arrangement på nett.

Fredag kan du vinne over 900 millioner kroner i Eurojackpot! Her kan du levere spillet ditt før kl. 19.00!

Og oppslutningen har vært enorm.

les også

Derfor har FIFA 20 fått massiv kritikk

Pluss content

– Vi har i denne perioden hatt en omfattende online-turnering, sier Bretvik, og sikter til turneringen NFF eFotball Online Open:

– Det var rundt 450 deltagere og det ble spilt rundt 4000 FIFA-kamper på en ukes tid. Så skal vi også nå arrangere norgesmesterskap i FIFA 20 Pro Clubs, hvor interessen også har vært enorm. Vi har nådd maksgrensen på antall lag med 128 påmeldte lag og over 1000 spillere registrert.

Husker du dette? VG sendte i 2018 Norges aller første FIFA-landskamp, og det ble en neglebiter:

Han mener at e-sport og spill generelt er samlende i denne perioden.

– Det er med på å føre folk sammen. Man får muligheten til å være en del av et miljø selv om man sitter hjemme, så på den måten er gaming veldig positivt i en periode hvor man kanskje er litt isolert. At det ikke er noe direktesendt tradisjonell sport på TV gjør kanskje behovet for underholdning litt større. Kanskje blir man litt lei av Netflix eller HBO, og da tror jeg gaming kan være en fin måte å både aktivisere seg eller få underholdning på.

Fredag er det Eurojackpot og du kan vinne over 900 millioner kroner! Husk å spille her før kl. 19.00!

I en tid der populære idretter som fotball, langrenn og ishockey er satt på vent, har Norsk Tipping utvidet fokuset på esport. Det betyr at det er bredere utvalg av spill, om du har kunnskap på feltet. League of Legends, DotA 2 og Counter Strike er blant spillene du kan spille på.

Du må være over 18 år for å spille hos Norsk Tipping.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Mer om

 1. Tippetips
 2. E-sport
 3. Spill
 4. Gaming
 5. Norges Fotballforbund (NFF)

Flere artikler

 1. – Isak og Ødegaard tenker fotball på samme måte

 2. Tettey ba fansen om unnskyldning: – Kanskje jeg skulle levere tilbake kontrakten

 3. Liverpools nedtur: – Jeg har følelsen av at det har gått litt for lett

 4. Møter Real Madrid: – Han styrer snart midtbanen til Real Madrid

 5. Pluss content

  Spillprofiler: Dette må PES gjøre for å ta opp kampen med FIFA

 6. Rune Bratseth ble kalt «Elgen». Nå har Kristoffer Ajer fått sitt kallenavn.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder