TESTET POSITIVT: NRKs sportsanker Susann Michaelsen ble i januar lagt inn på sykehus. Nå har hun testet positivt for antistoffer. Foto: Janne Møller-Hansen, VG

Susann Michaelsen tror hun hadde corona: – Det er en lettelse

Susann Michaelsen gikk gjennom seks dager i januar inn og ut av en komalignende tilstand. Nå har hun fått konstatert antistoffer for covid-19. NRKs sportsanker tror hun var rammet av corona rett etter nyttår.

 • Jostein Overvik
 • Abdirahman Hassan

Artikkelen er over 61 dager gammel, myndighetenes råd angående coronasmitten kan derfor være utdaterte. Du kan alltid holde deg oppdatert i vår spesial, eller gjennom FHIs nettsider.

Michaelsen opplyste fredag i et Facebook-innlegg at en test viser at hun har antistoffer.

– Det er en lettelse. Nå slipper jeg bekymringen for at jeg skal få corona. Jeg har fått beskjed om å unngå alle situasjoner, sier Susann Michaelsen til VG og legger til at «brikkene faller på plass».

– Jeg har tenkt at får jeg feber en gang til så kommer jeg til å få angst, sier tobarnsmoren.

les også

NRKs sportsanker innlagt på sykehus: – Seks dager av livet mitt er borte

NRK-profilen ble syk 7. januar.

Det er hele 51 dager før Folkehelseinstituttet fortalte om den første kjente positive corona-testen i Norge - en kvinne i Tromsø 27. februar.

– Jeg har hele tiden fått beskjed av legen at jeg må være ekstremt forsiktig i forhold til covid-19. Siden jeg har hatt en så kraftig infeksjon så var immunforsvaret helt nede. Jeg har hverken vært snørrete eller hostet siden den gang.

– Jeg har tatt en test for antistoffer og den var positiv. Legen skjønner ikke at jeg kan ha fått corona i ettertid. Hvis jeg hadde fått det i min tilstand så ville jeg fått noe sykdom, tror Susann Michaelsen selv.

Michaelsens lege sier til VG at hun ikke ønsker å kommentere saken nå.

– Jeg har tenkt tanken siden jeg fikk en messengermelding av en venninne om at folk i New York hadde fått utviklet hjernebetennelse av covid-19, sier hun. VG skrev i april at flere norske coronapasienter har hatt symptomer i hjernen.

– Jeg var helt borte

Nå kan Susann Michaelsens sykdom komme til å bli forsket på av ekspertene på infeksjonsmedisinsk avdeling på Ullevål sykehus som følger opp langtidsvirkningen for coronasyke.

– Jeg ble lagt inn allerede 10. januar. Det er veldig tidlig i forhold til coronautbruddet i mars. Jeg har ingen anelse om hvor jeg kunne ha fått smitten fra. Jeg jobbet i romjula sammen med folk som hadde reist i Sør-Europa og sto dessuten på ski i Tryvann. der var det tette køer. Det er de to eneste scenariene jeg kan se for meg, sier Michaelsen som ikke var på noen jobbreiser utenfor Oslo i fjor høst eller på førjulsvinteren.

– Jeg husker nesten ingen ting fra en onsdag til den neste. Alt var helt svart for meg. Jeg var helt borte da det var på det verste. Det var verre for familien.

– Ikke utenkelig

– Det er ikke er utenkelig at nordmenn kan ha bli smittet av koronaviruset i januar, men sannsynligheten er liten, sier assisterende direktør i Helsedirektoratet, Espen Rostrup Nakstad til NRK.

Nakstad sier til NRK at de ikke kan utelukke at personer har vært bærere av viruset før årsskiftet.

– Det kan ha vært begrenset smittespredning i Europa allerede i desember. Hvor den smitten har vært og hvor mange som har blitt smittet, er umulig å si, sier han til NRK.

IKKE UTENKELIG: Assisterende direktør i Helsedirektoratet, Espen Rostrup Nakstad, sier det ikke er utenkelig at nordmenn kan ha blitt smittet i januar, men at sannsynligheten er liten. Foto: Krister Sørbø

les også

«Tenkte at barna kunne ha endt opp uten mor»

Pluss content

Fremdeles sykemeldt

Susann Michaelsen vet ikke når hun kommer tilbake på skjermen.

– Det går sakte, men sikkert fremover. Jeg gjøre ting i små doser og hvile. Jeg er foreløpig sykemeldt en stund til. Jeg er lydømfintlig og har en balanse som er helt på trynet. Det er bare et par uker siden jeg fikk lov til å kjøre bil igjen.

I Facebook-innlegget fleiper Michaelsen med at hun nå kan reise til Sverige for å handle.

– Men jeg har ikke noen umiddelbare handletur til Sverige. Det er ikke det jeg har savnet mest. Men jeg har en søster i Sverige. Hun har også hatt corona, opplyser hun.

Mer om

 1. NRK
 2. Coronaviruset

Flere artikler

 1. Helsedirektoratet advarer: Du kan ikke teste deg ut av karantene

 2. Nå må vi få opp testkapasiteten

 3. Coronasmittet bartender i Haugesund hetset: – Sårende

 4. Italiensk SSB-sjef: Så mange har antistoffer

 5. Flere smittede om bord på Hurtigruten i februar og mars

Fra andre aviser

 1. Sommervikar på sykehuset er immun mot korona: – Han er særdeles verdifull

  Fædrelandsvennen
 2. Rolf er immun mot korona. – Han er særdeles verdifull.

  Bergens Tidende
 3. Fikk koronadiagnose etter falsk positiv test

  Fædrelandsvennen
 4. Koronaviruset: Jakten på antistoffer på Ullevål

  Fædrelandsvennen
 5. Ingri lurte lenge på om det var korona ho hadde hatt. Antistofftest gav svar.

  Bergens Tidende
 6. Pia Evensen (31) fikk koronadiagnose – to dager senere kom kontrabeskjeden

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no