- Gjør det umulige mulig

INZELL (VG) Peter Mueller har æren for norsk skøytesports oppstandelse.

Oddleiv Moe
ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

Alt 50-åringen har tatt i i sine 25 år som trener, er blitt til gull:

Bonnie Blair, Dan Jansen, Gianni Romme, Jan Bos og Erben Wennemars blant annet. Nå har han laget gull av norsk gråstein. Bare spør Ådne Søndrål:

Tro på talentene

- Da Peter Mueller kom til Norge, var skøyteeksperter, jeg inkludert, enige om at det ikke fantes noen talenter her som kunne bli best i verden. Det første han sier, er:

- Flott å komme til et land med så mange talenter. Og hva har skjedd? Æres den som æres bør. Det er Peter Mueller, fastslår Søndrål.

- Peter Mueller har brakt unorske holdninger inn i våre hoder, sier Rune Stordal, verdensmester på 1500 meter.

- Mueller har en mer ekstrem verdensoppfatning enn de mest ekstreme utøverne i verden. Skøyter er livet hans, og han gir utrolig mye av seg selv. Da er det godt å få kunne gi noe tilbake, sier Even Wetten, verdensmester på 1000 meter.

- Peter Mueller tror at det umulige er mulig, og det får han deg til å tro på, sier Øystein Grødum, som var gullhåp, men endte i sykesengen.

- Hvor lenge kan han fortsette med samme entusiasme?

- I Nederland sier de at entusiasmen holder i tre år. Men har Peter folk rundt seg som ivaretar logistikk og det som ikke er hans greie, tror jeg vi kan ha glede av ham helt til Vancouver-OL i 2010, mener Ådne Søndrål.

Sportssjef Finn Aamodt mener Mueller er øverst på listen over trenere han har møtt.

- Han har glød, engasjement og kvalitetssans, fastslår Aamodt.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder