Sykkelpresident hardt ut mot presidentkandidat

SPORT

Sykkelpresident Erik Aarethun mener fotball- og skiforbundets kandidat Roald Bergsaker er feil mann til vervet som idrettspresident.

  • NTB
Publisert:

Les også:Hamre vurderer rettslige skritt

Den nåværende fylkesordføreren i Rogaland satt i styret i Stiftelsen Norsk Sykkelsport (SNS) i forbindelse med sykkel-VM i Oslo 1993 og var en av dem som var positiv til overforbruket mesterskapet etter hvert fikk, hevder Erik Aarethun.

- Det er ikke denne typen leder norsk idrett trenger. Og jeg trodde også at vi skulle ha en fra idretten. Bergsaker har ikke vært i idretten på 17 år. Det er helt utrolig, sier Erik Aarethun til NTB.

Bergsaker satt i SNS-styret fra 1992 og til etter sykkel-VM i 1993. Samme år som mesterskapet gikk, kom Bjørn Hamre inn i styret i SNS. Ifølge Erik Aarethun skal Roald Bergsaker ha stilt seg positiv til bruk av penger som stiftelsen ikke hadde.

Sykkel-VM 1993 påførte Norges Cykleforbund underskudd på mer enn 12 millioner kroner.

Norges Idrettsforbund har under ledelse av Karl Arne Johannessen rettet opp et underskudd på rundt 80 millioner kroner de siste tre årene. I dag er overskuddet på rundt 20 millioner kroner.

Aarethun er også i harnisk etter at det onsdag kom fram at idrettspresidentkandidat Bjørn Hamre skal ha vært innblandet i to voldsepisoder. Mannen som sto bak beskyldningene var Lars Rise, direktør for SNS før, under og etter sykkel-VM i Norge.

- Lars Rise var en katastrofe for norsk sykkelsport. Jeg synes det er merkelig at han kommer på banen 14 år etter at sykkel-VM med drittpakker når han selv vet at han har påført norsk sykkelsport skadevirkninger som forbundet fortsatt sliter med, sier en rasende Aarethun.

Det er Norges Cykleforbund som har lansert Bjørn Hamres kandidatur til presidentvervet i Norges Idrettsforbund.

PS! Valgkomiteen vil be Cycleforbundet om en redegjørelse etter anklagene om voldsbruk mot Hamre.

- Jeg synes at det er naturlig at vi får en redegjørelse fra det leddet i organisasjonen som har foreslått Bjørn Hamre slik at vi får en belysning av saken i forhold til de sakene som har fremkommet, sier komitéleder Rolf Nyhus til NRK.