FIKK TRØST: Olaf Tufte fikk et klapp på skulderen av trener Tore Øvrebø da han måtte ta en time-out fra journalistene etter dagens konkurranse. Foto: Erik Johansen, NTB Scanpix/ Lillian Holden

Tufte i tårer etter OL-tap: - Frister ikke veldig å ro mer

Sterkt preget Tufte kan ikke huske å ha hatt en tyngre dag gjennom sin ro-karriere

Usikker på satsing mot OL 2016: - Tar ikke den avgjørelsen når jeg har hatt en dårlig dag

DORNEY LAKE (VG Nett) En gråtkvalt Olaf Tufte (36) innrømte etter dagens semifinaletap at det ikke frister å sette seg i båten igjen akkurat nå.

Lillian Holden
ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

- Det frister ikke veldig å ro mer. Jeg har ikke vært ute av en A-finale siden 1998, sa han til VG Nett en god stund etter målgang i dag.

Da hadde han for en knapp time siden røket ut av OL på bitter måte - ingenting stemte i båten og den to ganger olympiske mesteren krysset mållinjen som sistemann.

Da Tufte ble bedt om beskrive hva han følte etter at OL-drømmen var knust, begynte tårene å renne hos 36-åringen. Han forsøkte i noen sekunder å ta seg sammen, før han hevet hånden unnskyldende og gikk vekk fra pressen for å ta et minutt for seg selv.

Han fikk en trøstende arm rundt skulderen av trener Tore Øvrebø, som deretter kom bort til journalistene.

- Har du sett ham så langt nede noen gang?

- Ikke i skuffelse over egen prestasjon, medgir Øvrebø overfor VG Nett.

DIREKTE: Følg OL direkte i VG Netts OL-studio.

Hadde en god følelse

Etter et lite minutt kom Tufte tilbake til mikrofonene, og svarte videre på spørsmålene med sterk og klar stemme.

- Det har vært utfordringer for både kropp og sjel den siste tiden. Det har vært mye bra på trening, men den stabile, allrighte roinga har manglet, forklarer han.

Tufte slet også under kvartfinalen i OL, men tok seg videre med knapp margin. 36-åringen forteller at han hadde en svært god følelse før dagens konkurranse.

- Jeg hadde en vanvittig god flyt i båten under oppvarmingen, og gledet meg til å komme av gårde, sier han og ser ned i bakken.

Snakket ikke om veien videre

Tufte fikk mange spørsmål om han kommer til å satse videre etter OL. Men den doble olympiske mesteren ville ikke snakke om framtiden.

TIL B-FINALEN: Olaf Tufte. Foto: Erik Johansen, NTB Scanpix

- Jeg tar ikke den avgjørelsen når jeg har hatt en dårlig dag, sier han.

OL er ikke aldeles over for Tufte, senere denne uken skal han ro B-finale. Det gleder han seg ikke spesielt mye til - å stille i noe annet enn A-finale er en uvant situasjon for nordmannen.

- Det kjipe er å komme dit fordi jeg ikke presterer. Jeg vet at hvis jeg hadde rodd mitt beste, hadde jeg vært god nok til å nå finalen. Det tynger mest.

- Jeg skal innrømme at jeg ikke er hypp på å ro den B-finalen. Jeg kom til OL for å kjempe om metall, det er det jeg var her for, sier han.

Mye støtte

Noe av det tyngste for Tufte i dag, var følelsen av at han har sviktet de som har trodd på ham.

- Jeg har hatt sykt bra støtte fra alle kanter. Jeg har fått kjøre det opplegget som jeg har hatt tro på hele veien. Jeg kunne ikke gjort noe annerledes. Og alle har backet meg, gjort alt for meg, sier han mens han igjen må kjempe mot tårene.

På spørsmål om hva han kommer til å gjøre resten av dagen i dag, sier 36-åringen følgende:

- Først skal jeg hate dere for alle dumme spørsmål. Og hate meg selv for ubrukelig roing. Så skal jeg få meg noe mat og kanskje treffe familien. Så blir jeg vel truet til å forberede meg til B-finale.

PS! B-finalen skal ros på fredag.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder