TALENT: Casper Ruud yppet seg mot Robin Haase. Her fra en trening i Hasle hjemme i Norge.

TALENT: Casper Ruud yppet seg mot Robin Haase. Her fra en trening i Hasle hjemme i Norge. Foto: Delebekk, Bjørn S.

Casper Ruud rystet toppspiller

Casper Ruud (19) holdt på å ta sin største seier i tenniskarrieren mot Robin Haase (30).

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

19-åringen sjokkerte Haase, ranket som nummer 43 i verden, tirsdag morgen norsk tid i ATP Turneringen i Auckland. Ruud hadde to matchballer i andre sett, men måtte gi tapt til slutt.

– Det ville blitt karrierens høydepunkt. Han har aldri slått en så god spiller. Det ville vært en skikkelig skalp. Det var synd det ikke holdt, sier Christer Francke, Eurosport-kommentator, til VG.

Ruud åpnet med et prikkfritt sett i solstrålene i New Zealand. Han vant med 6–0 på kun 18 minutter.

– Det er ekstremt raskt. Casper har veldig gode server, sier Francke.

Husker du? Svimmel Ruud måtte avbryte

Sliten Haase

Så sent som i november slo Haasey tyske Alexander Zverev, ranket fjerde best i verden.

– Jeg var treg i første sett. Jeg var ikke «på» mentalt etter en lang reise og var sliten. Jeg følte meg ikke klar. Casper spilte så bra og raskt. Jeg måtte bare fokusere på egne server. Da startet jeg å spille bedre, sier Haase til Sky New Zealand etter kampen.

I det andre settet, hvor Haase servet, hadde nordmannen to muligheter til å dra seieren i land. Men 30-åringen fra Nederland berget seg så vidt det var i tie-break og vant 7–6. Dermed fortsatte kampen med et tredje sett.

I det tredje settet virket Ruud noe utmattet etter at seieren ikke gikk i boks på andre sett. Haase vant med settsifrene 6–3.

– Det var nær en seier hvor Casper hadde matchball i det andre settet, men Haase begynte å serve bedre og spilte seg opp. Det holdt ikke helt denne gangen dessverre, sa faren Christian Ruud til NTB.

Les mer: Ruud yppet seg mot topp 20-spiller

Topp 100

– Vi har sett det før med Casper at han har hatt matchballer mot gode spillere, men tapt til slutt. Casper blir nok litt skuffet når han ikke greier å avgjøre kampen, mens Haase spiller seg kraftig opp. Det er små marginer. Fordelen nå er at han rekker kvalifiseringen til Australian Open, sier Francke.

Casper Ruud avsluttet 2017 med flere tap, men ser ut til å ha fått en bedre start på 2018. Ruud nådde kvartfinale i Challenger Cup i Ny-Caledonia sist uke. Det norske tennishåpet er ranket som nummer 137 i verden.

– En kjempestart på 2018. Sesongen er lang og det er ikke uvanlig å tape noen kamper en periode. Gi han mer tid. Målet i løpet av året må være å bli ranket som topp 100, sier Francke.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder