STALLGUTT: Bjørn Rune Gjelsten på plass i stallen hos datteren Ingrid på Lillestrøm, der det i helgen arrangeres Norwegian Horse Festival. Foto: Ole Kristian Strøm / VG

Datteren har gjort Gjelsten hestefrelst: Gir 10 mill. til rytterklubber

LILLESTRØM (VG) Bjørn Rune Gjelsten (62) fortsetter å sprøyte penger inn i norsk hestesport. Nå skal han gi 10 mill. kroner til rytterklubbene. Datteren Ingrid (17) har gjort Molde-eieren frelst på mer enn fotball.

 • Ole Kristian Strøm

Artikkelen er over ett år gammel

Gjennom et «Gjelsten-stipend» skal han - gjennom Norges Rytterforbund - dele ut 100 stipendier på 100 000 kroner, altså 10 mill. kroner, i løpet av ti år.

– Gjennom Ingrid har både kona og jeg blitt glad i sporten. Når vi har muligheten til dette, er vi glad for å gjøre noe vi synes er meningsfylt. Vi vil hylle alle de frivillige og bredden i klubbene, men håper også at det skal styrke toppen, sier Gjelsten til VG på «Norwegian Horse Festival» på Lillestrøm.

– Dette er det største sponsorbidrag til Norges Rytterforbund noen gang og vil bidra til å styrke sporten på klubbnivå, sier presidenten Tore Sannum om «gaven», som altså er på én million kroner hvert år i ti år.

les også

Andresen-familien ville gi 19 millioner kroner for unghest - men tapte budrunden

Dette kommer i tillegg til en rekke andre bidrag - og investeringer - i hestesporten fra Gjelsten de siste årene:

o Han har - fra egen lomme - brukt 16 mill. kroner til å bygge en topp internasjonal bane - «Gjelsten Arena» - på Linnesvollen i Lier.

o Denne helgen bruker han et ukjent antall millioner som hovedsponsor for den store hestefestivalen på Norges Varemesse på Lillestrøm, «Norwegian Horse Festival».

SPRETTER OVER: Ingrid Gjelsten i aksjon på «Joli Coeur» under Norwegian Horse Festival på Lillestrøm lørdag. Foto: Ole Kristian Strøm, VG

o Han eier bortimot 20 hester. Noen av dem ris av Geir Gulliksen og hans to barn, andre av Gjelstens datter. Han har også noen føll og unghester. Dette er en business med stoooore penger. I sommer kjøpte Gjelsten en mulig fremtidig topphest til drøyt 4 mill. kroner.

o Stall Gullik AS har bygd egen stall i luksusklassen som Gjelsten leier eksklusivt til sin datter Ingrid. Hestene har blant annet egen spa-avdeling. Stallen ligger på Stall Gullik, Gulliksens eiendom i Lier. Pris: Trolig nærmere 20 millioner kroner.

les også

Gjelsten satte ny rekord på auksjon: – Det går ikke an å kjøpe seg til suksess

De ti millionene til norske rytterklubber blir gitt gjennom «Gjelsten Holdning», som er morselskapet til Bjørn Rune Gjelstens ulike selskaper.

– Vi engasjerer oss i en liten, men voksende idrett her i Norge. Ute er det en kjempestor sport, sier Gjelsten, som selv også satser internasjonalt med et eget lag i sprangridningens Champions League, «Global Champions League».

– Dette viser en genuin interesse fra familien Gjelsten, sier rytterpresident Tore Sannum.

les også

Ranheims rike onkel drømmer om å vinne verdens største travløp

– Et godt eksempel er at Solveig Gjelsten er styremedlem i Drammen og omegn rideklubb og sitter ofte i sekretariatet og jobber på små stevner.

Hva sier Ingrid Gjelsten (17)?

– Dette er en relativt liten, men voksende sport i Norge. Jeg tror dette er viktig for motivasjon og utvikling i klubbene.

Mer om

 1. Hest
 2. Trav

Flere artikler

 1. Norske Johan-Sebastian (23) på super-lag med Springsteens datter

 2. Gjelsten om hestefesten: – Det blir som å se Messi mot Ronaldo

 3. Vant sin første verdenscup – som 60-åring. Så skjer dette ...

 4. Pluss content

  Bjørn Rune Gjelsten: – Molde er ikke noe kjøpelag!

 5. Slik ble Norwegian reddet

Fra andre aviser

 1. Bergensrytter vant to klasser under Norwegian Horse Festival

  Bergens Tidende
 2. Satser seks millioner og skal fylle Sørlandshallen med 420 hester

  Bergens Tidende
 3. Satser seks millioner og skal fylle Sørlandshallen med 420 hester

  Fædrelandsvennen
 4. I denne sporten konkurrerer jenter og gutter mot hverandre

  Aftenposten
 5. I denne sporten konkurrerer jenter og gutter mot hverandre

  Bergens Tidende
 6. I denne sporten konkurrerer jenter og gutter mot hverandre

  Fædrelandsvennen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder