SUPERFORM: Jarl Magnus Riiber har vunnet seks av sine syv siste konkurranser. Foto: Meek, Tore / NTB scanpix

Historisk triumf for VM-håpet Riiber: – Den store gullfavoritten

Med sin sjette seier denne sesongen har Jarl Magnus Riiber (21) stø kurs mot Norges første sammenlagtseier i verdenscupen på 20 år. Samtidig seiler han opp som en klar gullfavoritt i VM i februar.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Søndag var det ingen som kunne stoppe ham fra helgens andre seier i estiske Otepää søndag. Aldri før har Norge tatt syv strake verdenscupseirer i kombinert.

– Vi har en veldig sterk ener i laget. Han blir bare sterkere og sterkere. Og da Jarl var uheldig, tok Jørgen (Graabak) ansvar lille julaften, sier sportssjef for kombinertlandslaget Ivar Stuan.

20. februar er det ski-VM i Seefeld. Jarl Magnus Riiber seiler opp som en soleklar favoritt til å ta Norges første VM-gull i kombinert siden Bjarte Engen Vik i 2001.

– Akkurat nå er det ingen tvil om at han er den store favoritten. Samtidig ser vi at Rydzek er den største utfordreren, sier Stuan, som ikke frykter at Riiber har truffet formen for tidlig.

Der er 21-åringen ute etter revansj fra OL-fiaskoen fra 2018, hvor utstyret ødela de norske utøvernes muligheter.

les også

Graabak vant for første gang på nesten ett år: - Historisk bra uke

Riiber vant hopprennet søndag, og gikk ut med rundt et halvt minutts forsprang. Tyske Johannes Rydzek jaktet desperat og nærmet seg litt, men aldri nok. Riiber gikk i mål 20,9 sekunder foran tyskeren. Espen Bjørnstad ble nummer seks.

– Rydzek følte at han traff bra i dag, men Jarl Magnus Riiber var likevel bedre i dag. Det er et styrketegn, sier Stuan.

Leder verdenscupen overlegent

Med seks seire i banken leder Riiber verdenscupen overlegent foran nevnte Rydzek.

Norge har ikke vunnet verdenscupen sammenlagt Bjarte Engen Vik vant i 1999. Siden har Magnus Moan, Petter Tande og Mikko Kokslien alle vært på 2. plass, men aldri på toppen av pallen ved sesongens slutt. Det klarte ei heller Jan Schmid, som ble nummer to i fjor.

Kombinertsporten har de siste årene vært dominert av tyskere, men denne sesongen har de norske ledet an med Riiber i spissen.

21-åringen vant fire konkurranser på rappen før jul. Lille julaften fikk han konkurransen ødelagt av is i unnarennet, men da tok Jørgen Graabak ansvar, og spurtslo Rydzek på oppløpet i Ramsau.

– Det er halvannen måned igjen til VM. Det er flere norske som kan kjempe om medalje, konkluderer Ivar Stuan.

Dette ødela for Riiber i Ramsau:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder