Mats Zuccarello scoret i sin 500. NHL-kamp

(New York Rangers − Tampa Bay Lightning 2-3) Zucca scoret, men det holdt ikke til seier mot Tampa Bay Lightning. New York Rangers og nordmannen tapte mot NHLs beste lag.

I sin niende sesong for New York-klubben fikk Zuccarello sin 500. grunnseriekamp i NHL – alle kampene som Rangers-spiller. I tillegg har han spilt 60 sluttspillkamper.

Jubileumkampen feiret han med scoring da han reduserte til 1-3, men snuoperasjonen startet for sent for Rangers’ del. Det endte 2-3 i Madison Square Garden.

– Det som skuffer meg, er at vi havner under med 0–3. Vi spilte en veldig god førsteperiode, men vi tok ikke vare på sjansene våre. Så spilte vi 12 minutter med dårlig og uinspirert hockey, og det kostet oss to mål. Man må spille mer enn 48 minutter mot et slikt lag, sier Rangers-trener David Quinn ifølge NHL.com.

Med 51 poeng på like mange kamper ligger Rangers ikke an til å nå Stanley Cup-sluttspillet denne sesongen. Tampa Bay Lightning er på sin side NHLs beste lag. 80 poeng har klubben på 52 kamper.

Etter en høst hvor det har vært mye snakk om at Oslo-gutten er på vei bort fra klubben, har Zuccarello hatt en skikkelig opptur de siste ukene.

Da han nylig serverte tre assists da Rangers slo Carolina Hurricanes ble han den europeeren med flest assists (nest sist, og tredje sist på pucken før scoring) i Rangers-historien med sine 227 + 20 i sluttspill.

Han passerte dermed sterke navn som svenske Anders Hedberg, tsjekkiske Jaromir Jagr og Marián Gáborík fra Slovakia. Amerikaneren Brian Leetch står med rekorden for flest i klubben, med vanvittige 741.

Natt til søndag oppnådde han en ny personlig rekord for klubben. Aldri før har han vært på isen like lenge i løpet av en kamp for Rangers. Han spilte nesten 26 minutter totalt.

les også

Rangers-ekspert: – Zuccarello må byttes bort nå

Zuccarello har tidligere sagt at han ikke har så mange år igjen på isen, og at tiden for en overgang slik sett kan være perfekt.

Klubben satser yngre, og de fleste med innsikt i klubben føler seg sikre på at han spiller et annet sted innen 25. februar, som er fristen for overganger i NHL denne vinteren. Kontrakten med New York Rangers går ut 1. juli denne sommeren.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder