BUNNSOLID: Erik Tobias Sandberg hadde full kontroll på Odd-angrepet i sin debut fra start i Eliteserien. Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Sandberg (18) på utgående kontrakt med bunnsolid LSK-debut

ÅRÅSEN (VG) (LSK – Odd 0–0) Erik Tobias Sandberg (18) storspilte i sin første Eliteserie-start for LSK. Stopperen spås en stor fremtid, men er fortsatt på utgående kontrakt på Åråsen.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

I kaptein Frode Kippes (40) fravær fikk 22 år yngre Erik Tobias Sandberg (18) muligheten i Lillestrøms midtforsvar mot Odd. Sandberg klinket til i duellspillet, satte seg umiddelbart i respekt, gjorde en god kamp og fikk stadig applaus fra tribunen for sitt tøffe forsvarsspill.

les også

Tverrliggeren stoppet LSK fra drømmemål og tre poeng

– Han var god i dag, gjorde knapt en feil og var mye involvert. Deilig å se, selv om det var forventet for oss som ser han hver dag, skrøt suspenderte Kippe, som var kjapt fremme i garderoben med å gratulere unggutten.

ARVEN: Erik Tobias Sandberg erstattet 22 år eldre Frode Kippe mot Odd, og ble gratulert med strålende gjennomført kamp av kapteinen i garderoben etter kampslutt. Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

På utgående kontrakt

Sandberg selv smilte fra øre til øre etter debuten fra start.

LSK smiler derimot ikke over at stortalentet har en kontrakt som går ut denne sesongen.

les også

Målløs bunnkamp mellom Stabæk og Bodø/Glimt: – Ingen stor kamp for publikum

– Jeg er i en god dialog med Lillestrøm, det er alt jeg vil si, sier Sandberg selv til VG.

– Vi har lenge forsøkt å forlenge kontrakten hans, den meningen har heller ikke endret seg, forteller sportssjef i Lillestrøm, Simon Mesfin.

les også

VM-vrakede Bendtner aktuell for Tromsø-kampen

– Hvordan er samtalene, har dere tro på at kontrakten blir forlenget?

– Akkurat hvordan dialogen er ønsker jeg ikke å kommentere. Det vil jeg holde mellom oss, spilleren og hans familie, svarer Mesfin.

Om Sandberg glipper vil det for øvrig ikke være første gang et stoppertalent glipper for LSK. Etter 2013-sesongen forsvant Marius Høibråten til Strømsgodset.

– Vil få en fin karriere

– Det er en strålende debut. Han er en veldig lovende og ung stopper som vil ha en fin karriere i norsk fotball om utviklingen fortsetter, skryter LSK-trener Arne Erlandsen.

les også

Pedersen reddet poeng for Strømsgodset:–Ser ut som et ordentlig lag

–Jeg følte at jeg klarte å spille meg bra inn i kampen, og gjennomførte greit, selv om det er bittert at det ikke ble tre poeng, oppsummerer Sandberg selv.

– Hva tenker du om videre spilletid?

– Alle vil spille, men jeg er klar for å ta muligheten på nytt om den kommer, svarer han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder