UTESTENGT: Atle Hamre ble i november i fjor dømt til fire pårs fengsel for utpressing. Nå er det klart at han i tillegg må holde seg borte fra travsporten. Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix

UTESTENGT: Atle Hamre ble i november i fjor dømt til fire pårs fengsel for utpressing. Nå er det klart at han i tillegg må holde seg borte fra travsporten. Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix

Hamre utestengt på livstid

- Atle tar dette meget tungt, sier advokaten

(VG Nett) Først ble Atle Hamre dømt til fire års fengsel for utpressing. I dag kom en ny smell: Kusken er utestengt fra travsporten for alltid.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL


Voldgiftsretten fradømmer Hamre retten til å inneha kjøre- og trenerlisens, retten til å benytte travbaner og treningsanlegg og retten til å være til stede i hesteringen og stallområdet under travstevner.

Hamre ble i november i fjor dømt til fire års fengselsstraff i forbindelse med den såkalte Wilhelmsen-saken. Travprofilen er også en gang tidligere dømt for utpressing.

- Hamre er svært skuffet over resultatet og tar det meget tungt, sier travkuskens advokat, Nils Christian Nordhus, til VG Nett.

- Livsgrunnlaget borte

- Han føler livsgrunnlaget er borte. Det er ikke bare noe han føler. Det er et faktum, sier advokaten.

- TRAGISK: Gunnar Martin Kjenner. Foto: Scanpix


Hamre ba om å bli frifunnet i voldgiftsretten fordi straffesaken han ble dømt for i Agder lagmannsrett ikke har en direkte tilknytning til travsporten. 49-åringen ble ikke hørt.

- Vi hadde virkelig et håp om frifinnelse. Dette kom nokså uventet, både sett fra Hamres og min side, sier Nordhus.

VGD:Diskutér travsport her!

Det var styret i Det norsk travselskap (DNT) som var saksøker i saken mot Atle Hamre. Deres prosessfullmektig, Gunnar-Martin Kjenner, sier at de tar slutningen til etterretning.

- Det er tragisk at en så begavet travtrener er ute av sporten. På den andre siden viser dommen at styret i travselskapet ønsker ordnede forhold, og at de ikke kan leve med grove brudd på disiplinærreglene, sier Kjenner til VG Nett.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder