OPTIMISTER: Gunnar «Murær'n» Karlsen (t.v.) og Knut Grønlie eier travstjernen B.B.S. Sugarlight. Her med trener og deleier Fredrik Solberg (t.h.). Foto: Rolf Henning Pedersen Equus Media

Norske pensjonister mot NHL-stjerner i millionkamp

Pensjonistene Gunnar Karlsen og Knut Grønlie eier majoriteten av travhesten B.B.S. Sugarlight. Lørdag møter de en av hestene til NHL-profilene Daniel og Henrik Sedin i kamp om 1,5 millioner kroner.

 • Knut Arne Hansen

Artikkelen er over fire år gammel

Totalt stiller elleve elitehester til start når B.B.S. Sugarlight skal forsvare fjorårets seier i Olympiatravet på Åby i Göteborg.

– Jeg har store forventninger. Hesten er i kjempeform, og vi er veldig fornøyde med sporet. Personlig tror jeg at dette kan toppe løpet i fjor, men vi er veldig spente, sier Gunnar Karlsen, som i Fredrikstad-området er mest kjent under kallenavnet «Murær'n».

Han eier B.B.S. Sugarlight sammen med Knut Grønlie og trener Fredrik Solberg.

– Jeg har eid en del hester tidligere, så jeg var egentlig ikke interessert i å være med på en hest til. Men Fredrik maste og maste, og ga seg ikke. Da ble jeg med til slutt. Så solgte Fredrik sin halvdel videre, forteller «Murær'n».

At han ble med angrer han ikke på i dag. For etter at hesten ingen i Sverige trodde på kom til Fredrikstad, gikk det rett til himmels. De tre siste årene har hesten, som kostet 25.000 kroner, kjørt inn over 6,5 millioner kroner.

– Man må ha litt flaks. Dette har virkelig vært et eventyr. Jeg og Knut er oppe hos gutten vår hver dag. Det er veldig hyggelig, også er vi pensjonister, så det er fint å ha en hobby.

Les også: Nå er B.B.S. Sugarlight best i Europa

– Det sosiale er viktig

Trener og B.B.S. Sugarlights tredje deleier, Fredrik Solberg, setter stor pris på engasjementet til Karlsen og Grønlie.

– Det er to fine gubber å ha med seg. De er i stallen hver dag. Det er moro å ha med seg hesteeiere som dem. Det sosiale er også viktig. Jeg er bare positive ting å si om dem, sier han.

Han beskriver Karlsen som en person det fort blir «liv og røre» rundt, mens Grønlie holder seg litt mer i bakgrunn.

– Om jeg det er noe negativt å si om dem, er det at de blir lettere skuffet om hesten ikke vinner. Det er ikke lett å vinne hver gang, men heldigvis går det fort over.

– Hesten kan gjøre et kjempeløp å bli nummer fem, det er små marginer, legger Solberg til.

Husker du? B.B.S. Sugarlight vant Oslo Grand Prix

Solberg er den som kjenner B.B.S. Sugarlight aller best, og også han er optimistisk foran Olympiatravet.

– Vi fikk et drømmespor, men samtidig fikk vi den verste hesten på innsiden (On Track Piraten). Vi får kjøre til fra start og se hvor vi havner. Planen er å komme seg til tet eller ned i rygg på On Track Piraten, men tet hadde vært best, sier han.

TRAVEIERE: Henrik (t.v.) og Daniel Sedin bruker mye av sin tid på trav - når de ikke spiller ishcokey. Foto: Jeff Mcintosh Ap

Ivrige hockey-stjerner

Blant motstanderne i Olympiatravet er stjernetraveren til de svenske NHL-profilene og tvillingbrødrene Daniel og Henrik Sedin – Nahar. Hesten har tjent 12,4 millioner kroner i sin karriere – ingen hester i feltet har tjent mer penger.

Sammen med brødrene Peter og Stefan, pappa Tommy og mamma Tora eide ishockeystjernene ni hester i 2015.

– Det var Daniel og Henrik som introduserte oss til hestesporten, og hvilken utrolig reise vi har hatt siden den gang, sa pappa Tommy til travsport.se for et år siden.

Les også: NHL-stjerner kjøpte travhest på Bjerke

Tvillingbrødrene spiller til daglig i Vancouver Canucks i Canada, men legger ikke skjul på at de ofte står grytidlig opp for å se hestene sine i aksjon i hjemlandet.

– Det blir mye trav om sommeren. Det er avkobling for oss, og resten av familien, har Henrik Sedin til uttalt til Sportsbladet.

Og da lørdagens starthest Nahar vant Elitloppet i 2013 ...

– Jeg skrek så høy at datteren min begynte å gråte, sa Henrik Sedin etter seieren.

Også pappa Tommy har sitt å si om seieren i Elitloppet.

– Det var mer spennende enn VM-finale i hockey med guttene på isen. Det er kanskje litt rart å si, men for meg finnes det ikke noe mer spennende enn trav, har han sagt i et radiointervju.

PS! Olympiatravet og V75-omgangen fra Åby kan du se direkte på VG.no lørdag fra kl. 13 med LiveLørdagV75. Hovedløpet starter kl. 18.18.

Mer om

 1. Trav

Flere artikler

 1. B.B.S. Sugarlight til VM med Vidar Hop

 2. 90 millioner kroner i premiepotten på Åby

 3. 30 år siden svenskene ble satt på plass: Da hele Norge jublet for en hest ved navn Rex Rodney

 4. Raseri etter svensk vraking av norsk VM-vinner

 5. VGs V75-analyse fra Solvalla

Fra andre aviser

 1. Ikke rart hesten ler av denne historien

  Bergens Tidende
 2. Verdensstjerne på rekordjakt

  Fædrelandsvennen
 3. Verdensmesteren vraket til Elitloppet

  Fædrelandsvennen
 4. Her er lagene i årets 5.-divisjon og vårt tabelltips

  Aftenposten
 5. Her er lagene i årets 5.-divisjon og vårt tabelltips

  Fædrelandsvennen
 6. Brukte Terrengkarusellen som maratonløp

  Fædrelandsvennen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder