I AKSJON: Slik feiret John Arne Riise frisparkscoringen mot Manchester United Liverpool-supporterne aldri glemmer. I helgen skal han følge kampen gjennom @VGsporten på Snapchat. Foto: Snapchat-skjermdump @Riise3 , Ian Hodgson, Reuters

Derfor er Riise så aktiv i sosiale medier

I helgen styrer han @VGsporten på Snapchat

Fotballkjendis John Arne Riise (35) er den kanskje mest aktive av norske idrettsstjerner i sosiale medier. I helgen kan du følge ham i Liverpool gjennom @VGsporten på Snapchat.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– Jeg bruker sosiale medier for å kunne kommunisere med dem som følger meg. Mange er nysgjerrige på livet som fotballspiller, og ikke minst hvordan jeg er privat, skriver Riise til VG i en Facebook-melding.

Han har over 100.000 følgere på Instagram, snaut 45.000 følgere på Twitter, fansiden hans på Facebook har over 120.000 følgere og rundt 16.000 ser bildene og videosnuttene han legger ut på Snapchat gjennom brukernavnet @Riise3. I tillegg har han en egen blogg.

– Jeg bruker sosiale medier til stort sett alt. Spesielt Snapchat med korte videoer, Instagram med bilder og Twitter for å prate og diskutere med dem som ønsker det. Dette for å la de komme litt tettere innpå, fortsetter den tidligere Liverpool-spilleren, som i helgen er invitert til den engelske byen i forbindelse med et oppdrag for sin personlige sponsor.

– Føler du at folk har fått et annet inntrykk av deg etter at sosiale medier slo til for fullt?

– Det er vanskelig å si, men jeg håper selvsagt det. Jeg tror i alle fall mange setter pris på at jeg er så åpen og ærlig, og at jeg ofte svarer når noen lurer på noe.

• Følg VG-sporten i sosiale medier: @VGsporten

Tilbake i Liverpool

Denne helgen er han tilbake i Liverpool, byen han bodde ifra 2001 til 2008, for å følge Liverpools kamp mot Manchester United søndag.

Helgen kan du følge gjennom VG-sportens Snapchat-bruker @vgsporten.

– Her kommer jeg til å dele både bilder og videoer fra alt jeg skal denne helgen. Det er både eventer, omvisning på Anfield, jeg skal se kampen fra indre bane fra TV 2-studio, og ikke minst ha det litt moro på kveldene.

Riise blir nummer tre i rekken idrettsutøvere som viser bilder fra sin hverdag gjennom VG Sportens Snapchat-bruker. Tidligere har Amin Askar vist hvordan Sarpsborg 08 forberedte seg til cupfinalen, mens vi fulgte håndballherrenes EM-oppkjøringskamp mot Danmark gjennom Espen Lie Hansen.

– For VG Sporten er det viktig å tilby sportsinnhold på nye måter, og gjennom Snapchat «take over» får vi sett en annen side av utøverne enn vanlig. At en av Norges mest kjente mennesker har sagt ja til å stille opp for oss, attpåtil mens han er i Liverpool og sannsynligvis opplever mye morsomt, blir garantert bra, sier VGs sportssjef Øyvind Brenne.

I tillegg er Riise å se prime time på NRK fredag kveld når han er gjest hos Fredrik Skavlan.

Flere TV-serier

Riise har også valgt å dele mye fra sitt innholdsrike liv i flere TV-serier.

I fjor ble det laget en dokumentar om han, der han blant annet snakket ut om hvordan det var nesten aldri å ha kontakt med sin nå avdøde far.

I 2014 kunne du følge fotballproffen og kona Louise Angelicas forberedelser til bryllupet i en serie på VGTV.

Han har i tillegg blant annet vært med i både Mesternes Mester på NRK og TV 2-serien Best av de beste, nå skal han også være med i Bloggerne på TV 2.

John Arne Riise er under kontrakt med Delhi Dynamoes i India, men venstrebacken har hintet om at han vil fortsette karrieren i et annet land.

Følg VG Sporten på Facebook her!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder