OL-KLAR: Sarah Louise Rung smiler etter en av sine triumfer under VM i svømming i Glasgow i fjor. Foto: Luc Percival Luc Percival

Norges mål: overgå London-Paralympics

Tre gull, to sølv og tre bronse var fasit for Norges utøvere i Paralympics i London for fire år siden. Målet i Rio er å slå de tallene.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Paralympics i Rio starter 7. september og avsluttes 18. september.

– Vi har vært igjennom en målprosess sammen med de ulike forbundene, og målet er å bli bedre enn i London. Et mål skal være realistisk, og det føler jeg at dette målet er, sa Norges hovedleder, Cato Zahl Pedersen, da NTB var i kontakt med ham tirsdag formiddag.

Les også: Rio-arrangørene flyttet penger fra Paralympics til OL

Kontroll

Fagkonsulenten i Olympiatoppen kunne berette om at han og teamet er i ferd med å legge forholdene så godt til rette for utøverne som mulig. De norske skal bo i utøverlandsbyen. De fleste norske utøverne rykker inn fra onsdag til søndag. I Rio går det mot sommer, og det har vært over 30 grader i de siste dagene.

– Dette ser veldig bra ut. Alt av logoer er byttet ut fra OL, og brasilianerne stiller opp for oss. Det har mange flinke frivillige som står på for at dette skal bli bra, sier Pedersen.

Pedersen tok selv totalt 13 gull i Paralympics fordelt på vinter og sommer fra 1980 til 1994.

25 utøvere

Norges tropp er ikke stor. Totalt skal 25 norske utøvere være med i totalt 40 øvelser.

Norges største navn er uten tvil svømmeren Sarah Louise Rung. Hun tok to gull og to sølv i OL i London og sa til VG tidligere denne uken at målet hennes denne gangen er totalt fem medaljer på de sju øvelsene hun stiller opp i.

– Men vi har to andre svømmere i Andreas Bjørnstad og Adam Ismael Wenham. De er begge bare 19 år, men har tider som gjør at de kan havne i toppen, sier Rung.

Bordtennis-utøveren Tommy Urhaug tok Norges tredje og siste gull for fire år siden, og den meritterte utøveren er også med denne gangen.

– I bordtennis har vi også med Aida Dahlen, og hun er også en utøver som kan havne langt opp, mener Cato Zahl Pedersen.

Seks skyttere og fire ryttere er også en del av Norges Paralympics-tropp.

Så du denne? Prinsesse Märtha Louise dropper Paralympics i Rio

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder